ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

«Κόκκινο» από το προεδρείο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην Ε.Αχτσιόγλου για ψηφοφορία επί της πρότασης δημοψηφίσματος

Η «προεδρική ομάδα» μπλόκαρε πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε παραίτηση Σ.κασελάκη

«Κόκκινο»  από  το προεδρείο της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  στην Ε.Αχτσιόγλου για ψηφοφορία επί της πρότασης δημοψηφίσματος

«Όχι» στην πρόταση της πλευράς της Έφης Αχτσιόγλου για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας εδώ και τώρα επί της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα αναφορικά με τις διαγραφές είπε το προεδρείο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα ανεβαίνοντας στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου. Σε ψηφοφορία δεν πέρασε η πρόταση Ηλιόπουλου.

Ζήτησαν να συζητηθεί κατά προτεραιότητα το θέμα του δημοψηφίσματος.

Προηγουμένως η αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα μεγάλο ομολογουμένως κείμενο στην ΚΕ, με το οποίο ζητούσε από την Επιτροπή να προεγκρίνει το δημοψήφισμα επί των διαγραφών, που ζήτησε να διεξαχθεί ο αρχηγός του κόμματος.

Είναι προφανές  πως οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σ.Κασσελάκη θέλουν  να μην φτάσει το κόμμα στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, διότι αν γίνει κάτι τέτοιο  θα αλλάξει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και δεν θα έχουν κανέναν έλεγχο στα τεκταινόμενα.

Η σημερινή κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει έντονα τις ημέρες του Οκτωβρίου του 1990 όταν στις αίθουσες του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» εκτυλίχθηκε μία από τις σφοδρότερες εσωκομματικές συγκρούσεις που λίγο έλειψε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Α.Παπανδρέου και  ιδρυτής του κόμματος μόλις είχε επανεκλεγεί ομόφωνα δια βοής πρόεδρος του Κινήματος και θεώρησε αυτονόητο δικαίωμα του να ορίσει αυτός τον γραμματέα της Κ.Ε. επιλέγοντας  τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκαλώντας την πρώτη οργανωμένη και εκτεταμένη αντίδραση από κορυφαία στελέχη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ρεπορτάζ της εποχής κατέγραψαν πάνω από δέκα ομαδοποιήσεις, με σοβαρότερη αυτή στην οποία μετείχαν οι Κ. Σημίτης, Μελίνα Μερκούρη, Κ. Λαλιώτης, Θ. Πάγκαλος και άλλοι πολλοί. Το μήνυμα, όμως, του αρχηγού ήταν σαφές: «Αν δεν βγει ο Ακης, διαλύω το ΠΑΣΟΚ και πάω για νέο κόμμα» φέρεται να είχε διαρρεύσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.