ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα σχέδια του Κ.Μητσοτάκη για μία κυβερνητική «επανεκκίνηση» αποτελούν «άπιαστο όνειρο»

Το κλίμα για την κυβέρνηση είναι βαρύ και το Μαξίμου αδυνατεί να το αλλάξει

Τα σχέδια του Κ.Μητσοτάκη για μία κυβερνητική «επανεκκίνηση» αποτελούν «άπιαστο όνειρο»

Η αντιπολίτευση μπορεί να μοιάζει με παιδική χαρά, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να αλλάξει το το αρνητικό «κλίμα» που υπάρχει εναντίον της.

Κάπως έτσι φαίνεται πως ελήφθη η απόφαση να βγει μπροστά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμα και σήμερα θεωρείται το δυνατό χαρτί (σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις).

Για αυτόν τον λόγο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη μέτρα που αφορούν την Παιδεία και με στοχευμένες κινήσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Ενώ ταυτόχρονα έχει ζητήσει από το επιτελείο του να πάρει στα χέρια του πριν από τις 7 Σεπτεμβρίου έναν φάκελο ο οποίος θα περιέχει μέτρα που θα είναι υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά και ικανά να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο της ανάπτυξης προς όφελος όλων.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο είναι η ΔΕΘ, ωστόσο μέχρι να φτάσει στο Βελλίδειο, όπου θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία του των εγκαινίων της έκθεσης με οικονομικό, κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλία.

Όπου θα εγκαινιάσει Κέντρα Υγείας τα οποία επλήγησαν από τις περσινές θεομηνίες και τις καταστροφικές πλημμύρες, θέλοντας έτσι να δείξει ότι τηρεί τις υποσχέσεις του, αλλά και ότι το κράτος στέκεται έμπρακτα δίπλα στον πολίτη.

Με αφορμή μάλιστα τη μετάβασή του στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πρόσφατη οικολογική καταστροφή που υπέστη ο Παγασητικός, με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια, τα οποία κατέκλυσαν τις ακτές του Βόλου, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στους κατοίκους.

Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «προφανώς και θα δοθούν εξηγήσεις τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Προέχουν, προφανώς, όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα, και στη συνέχεια θα δοθούν και οι απαντήσεις από τους έχοντες τις σχετικές αρμοδιότητες».

Μετεξεταστέος

Στο μεγάλο ωστόσο ζήτημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός μένει μετεξεταστέος.

Ο Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο, επιμένοντας στο αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας, ενώ σημείωσε πως «διαψεύδονται από τα στοιχεία όσοι έλεγαν ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη».

Μάλιστα, τόνισε ότι απέναντι στην ακρίβεια η κυβέρνηση επιπλέον αυξάνει τα εισοδήματα και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Ένα βασικό, όμως, πρόβλημα της κυβέρνησης είναι απουσία αφηγήματος για το μέλλον.

Η κατάσταση μπορεί να έχει σταθεροποιηθεί και η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρωζώνη, όμως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης τελειώνουν εκεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποιος είναι ο στόχος που θέτει τώρα ο Μητσοτάκης; Ποια πρέπει να είναι η Ελλάδα τού αύριο και πώς θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο; Η κυβέρνηση μοιάζει να μην έχει πραγματικές απαντήσεις, αλλά να επαναλαμβάνει κλισέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.