ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Θέμα και σε πρωινή εκπομπή του CBS η εξαήμερη εργασία που ξεκίνησε στην Ελλάδα (βίντεο)

Οι Έλληνες εργάζονται 300 ώρες παραπάνω από τους Ευρωπαίους και 70 ώρες περισσότερες από τους Αμερικάνους!

Θέμα και σε πρωινή εκπομπή του CBS η εξαήμερη εργασία που ξεκίνησε στην Ελλάδα (βίντεο)

Μετά τα αραβικά ΜΜΕ, θέμα και σε πρωινή εκπομπή του CBS έγινε η… εξαήμερη εργασία που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα μας, την 1η Ιουλίου.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες εξετάζουν και εφαρμόζουν τη μείωση της πενθήμερης εργασίας σε τετραήμερη!

«Χώρες σε όλον τον κόσμο, εταιρείες σε όλο τον κόσμο συζητούν για μείωση της πενθήμερης εργασίας σε τετραήμερη» αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει «και εδώ έρχεται η Ελλάδα, στην οποία αποφάσισαν να επιμηκύνουν το πενθήμερο… σε εξαήμερο εργασίας» ανέφερε ο δημοσιογράφος Τόνι Ντοκουπίλ με τους συναδέλφους του στο πλατό να μένουν με το στόμα ανοιχτό.

Μάλιστα κάποιος ρώτησε αν θα δοθεί κάτι ως αντάλλαγμα στους εργαζόμενους, ή περισσότερες ημέρες άδειας.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» σχολίασε ο παρουσιαστής και στη συνέχεια με ειρωνικό ύφος παρέθεσε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «ο πυρήνας αυτής της νομοθεσίας είναι φιλικός προς τους εργαζόμενους, είναι βαθιά προσανατολισμένος στην ανάπτυξη». 

@cbsmornings Greece is extending its work week to six days — or 48 hours — as some companies around the globe pivot to shorter work weeks. #greece #work ♬ original sound – CBS Mornings

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως συμπέρασμα, ο Ντοκουπίλ επεσήμανε ότι οι Έλληνες εργάζονται 300 ώρες παραπάνω από τους Ευρωπαίους και 70 ώρες περισσότερες από τους Αμερικάνους, οι οποίοι όπως τόνισε, έχουν τη φήμη των χειρότερων στα εργασιακά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.