ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το «διπλό παιχνίδι» της κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας: «Πύρινοι» αντι-ρωσικοί λόγοι και όπλα στον Ζελένσκι αλλά το ρωσικό φ.α. ρέει άφθονο

Γιατί καλύπτει τις μεταφορτώσεις ρωσικού πετρελαίου νότια της Λακωνίας;

Το «διπλό παιχνίδι» της κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας: «Πύρινοι» αντι-ρωσικοί λόγοι και όπλα στον Ζελένσκι αλλά το ρωσικό φ.α. ρέει άφθονο

Διπλό παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την Ρωσία, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Ενώ η Αθήνα εμφανίζεται φανατικός πολέμιος της Μόσχας σε ότι αφορά τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία, την ίδια στιγμή εμφανίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού φ.α.!

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που προβάλλονται ως ένας εκ των φανατικών υποστηρικτών του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι.

Έχει προσφέρει στον Ουκρανό πρόεδρο  χιλιάδες τόνους πυρομαχικών και κάθε είδους οπλικό σύστημα, τα οποία σύμφωνα με το κυβερνητικό διήγημα είναι «άχρηστα για την Ελλάδα, αλλά χρήσιμα για την Ουκρανία», ενώ  μόλις σήμερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι έχει αποσταλεί ακόμη και Έλληνας πιλότος στο Κίεβο για εκπαιδεύσει τους Ουκρανούς πιλότους στα F-16.

Το μόνο πο6 δεν έχει κάνει ακόμη η κυβέρνηση είναι να προσφέρει  τους S-300 στον στρατό του Ζελένσκι, που αν και θα το ήθελε πολύ, δεν μπορεί καθώς απαιτείται άδεια τελικού χρήστη από τον προμηθευτή που είναι η Ρωσία. Οποιαδήποτε προσφορά του συστήματος στην Ουκρανία θα την έφερνε κατηγορούμενη σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο το οποίο επικαλείται διαρκώς.

Δεν είναι όμως μόνο η υλικοτεχνική βοήθεια. Είναι και η ίδια η φρασεολογία της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός σε ένα παραλήρημα αντιρωσικού μένους έχει κάνει λόγο πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία» σε συνέντευξη του στο Blooomberg , ενώ και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει αναφέρει ότι πιθανό η Ρωσία να τον έχει στοχοποιήσει προσωπικά.

Μέσα σε αυτό το αντι-ρωσικό κλίμα που αποπνέει το Μέγαρο Μαξίμου, την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει τα «στραβά μάτια» σε ότι αφορά την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου το οποίο ρέει άφθονο αλλά και στην φόρτωση και μεταφόρτωση ρωσικού πετρελαίου!

Ως γνωστόν ο αγωγός Turkish Stream είναι ο αγωγός που ήρθε στη θέση του ακυρωθέντος South Stream στον οποίο θα συμμετείχε και η Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος αγωγός ξεκινά από την Ανάπα της ρωσικής περιφέρειας του Κράσνονταρ και μέσω της Μαύρης θάλασσας  καταλήγει στο Kıyıköy της ανατολικής Θράκης στις ακτές της Μαύρης θάλασσας.

Από εκεί διακλαδώνονται δύο γραμμές. Η μια προμηθεύει την τουρκική αγορά και η άλλη τις βαλκανικές χώρες. Όπως είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2021 η Gazprom ο Turkish Stream προμηθεύει με ρωσικό φ.α. έξι χώρες των Βαλκανίων: Την Ελλάδα (μέσω συνδετήριου αγωγού από την Βουλγαρία) , τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία, την Ρουμανία και την Σερβία.

Μπορεί η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία να συνέβη ένα χρόνο περίπου μετά το Φεβρουάριο του 2022, λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα όμως η Ελλάδα λαμβάνει όχι μόνο το 100% της ποσότητας που της αναλογεί αλλά οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί στο 120%!

Είναι όμως μόνο ο Turkish Stream; Όχι, Η Ελλάδα παίρνει φ.α. και από τον ΤΑΡ ο οποίος έγινε –υποτίθεται- από την περίφημη απεξάρτηση από το ρωσικό φ.α. το οποίο ως γνωστόν είναι «κακό» και χρειάζεται πρόγραμμα… απεξάρτησης.

Ο ΤΑΡ ο οποίος αναφέρεται ως «Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου» φέρνει φ.α. από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Ελλάδας καταλήγει στην Αλβανία και από εκεί στην Ιταλία.

Όμως η ζήτηση είναι μεγάλη και το Αζερμπαϊτζάν  δεν μπορεί να καλύψει και έτσι αναγκάζεται να εισάγει φ.α. από την… Ρωσία. Σημειώνεται ότι έως και το Μάρτιο του 2022 η Ελλάδα λάμβανε το 17,5%, των αναγκών της σε φ.α. από τον ΤΑΡ.

Είναι όμως μόνο αυτά; Όχι γιατί υπάρχει και το ρωσικό πετρέλαιο. Τι γίνεται όμως με αυτό; Πολύ απλά μεταφορτώνεται στα διεθνή ύδατα νότια της Λακωνίας και εκεί διοχετεύεται στις δυτικές χώρες και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα!

Με λίγα λόγια έχει στηθεί ένας κανονικός θαλάσσιος αγωγός  μέσω πλοίων για την εξαγωγή του ρωσικού πετρελαίου λίγο πιο έξω από τις ελληνικές ακτές.

Αυτό όμως δεν στέκεται εμπόδιο για την κυβέρνηση, να έχει «κηρύξει» λεκτικά τον πόλεμο στην Ρωσία και να διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά ότι βρίσκεται στην «σωστή πλευρά της ιστορίας», μόνο από εκείνη την πλευρά στο υπέδαφος ρέει άφθονο το ρωσικό φ.α. και πετρέλαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.