To Ινστιτούτο Καταναλωτών (INKA) αποδομεί τo αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού περί «μύθου» της ακρίβειας.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται δραματικά και προχωρούν σε περικοπές δαπανών στην διατροφή ακόμη και στην υγεία για να ανταπεξέλθουν.

Αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία έρευνας του ΙΝΚΑ, η οποία είναι κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική.

Οι ερωτώμενοι υπερτονίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά τους και οι φόροι είναι ο βασικός παράγοντας που έχει μειώσει την αγοραστική τους δύναμη.

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ζητά ελέγχους στην αγορά, αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση φόρων ενώ δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας.

Στοιχεία της έρευνας

  • Το 94,3% των πολιτών αναφέρουν πως η ακρίβεια τους έχει επηρεάσει «αρκετά» ή «πολύ» τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Το 92,7% των πολιτών υπογραμμίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους «αρνητικά» ή «πολύ αρνητικά».
  • Το 81,8% των πολιτών πιστεύουν ότι η φορολογική πολιτική είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στην ακρίβεια.
  • Το 94,1% των πολιτών τονίζουν πως έχουν μειώσει τις δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση ή η ψυχαγωγία λόγω της ακρίβειας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!