ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το σκοτεινό πέπλο πάνω από τη Χιμάρα

Το καθεστώς Ράμα «στραγγαλίζει» την ελληνική μειονότητα και της αρπάζει την γη

Το σκοτεινό πέπλο πάνω από τη Χιμάρα

Η εκπομπή «Στόχος» της δημοσιογράφου Klodiana Lala στο News24 αποκάλυψε, πριν λίγο καιρό, τα σκοτεινά γεγονότα στη Χιμάρα, η οποία για πάνω από ένα έτος παραμένει χωρίς εκλεγμένο δήμαρχο.

Μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Τιράνων και την καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη -ο οποίος παραμένεις στις φυλακές του Φίερι-, στις 4 Αυγούστου οι πολίτες της Χιμάρας θα έχουν την ευκαιρία να εκλέξουν νέο δήμαρχο.

Παρά τις φαινομενικές προσπάθειες καταστολής των εθνικιστικών εντάσεων που έχουν αυξηθεί με ευθύνη των Τιράνων, η Χιμάρα παραμένει σε κατάσταση αβεβαιότητας.

Την ίδια ώρα, η αλβανική πολιτική σκηνή φαίνεται να είναι παγιδευμένη σε έντονη εθνικιστική ρητορική και διαφθορά, προκαλώντας αστάθεια σε μία από τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της χώρας.

Υπόθεση #1 Γιώργκος Γκόρος (πρώην Δήμαρχος)

Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γκόρος, σε βάρος του οποίου υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία δεικνύουν την άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς, βρίσκεται υπό έρευνα και έχει προφυλακιστεί από την Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σχήμα παράνομης απόκτησης.

Η σύλληψη του αναλώσιμου Γκόρου έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης και σε μία περίοδο που ο Ράμα αγωνιούσε να αποδείξει πως δεν φυλακίζει μόνο στελέχη της ελληνικής μειονότητας.

Ο Γκόρος, σε συνεργασία με υφισταμένους του και αξιωματούχους του Κτηματολογίου, φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για τη μεταβίβαση σημαντικών εκτάσεων κρατικής γης στη Χιμάρα υπέρ της εταιρείας του Artan Gaçi, πρώην Βουλευτή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και σύζυγο της Olta Xhaçka, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας.

Ενώ ο Γκόρος συνελήφθη, η πρώην υπουργός και ο σύζυγος της για τους οποίους ο πρώην δήμαρχος παρανόμησε, παραμένουν στο απυρόβλητο.

Υπόθεση #2 Αχιλλέας Μπολάνος (διορισμένος Δήμαρχος μετά την δίωξη Γκόρο)

Οι κατηγορίες κατά του Γκόρου, σχετίζονται άμεσα και με την υπόθεση του Αχιλλέα Μπολάνου, του νυν διορισμένου δημάρχου Χιμάρας και πρώην προέδρου του Παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο φάκελος που αφορά τον Αχιλλέα Μπολάνο, μεταφέρθηκε από την Εισαγγελία της Αυλώνας στο SPAK λίγο πριν την τοποθέτησή του ως διορισμένου δημάρχου της Χιμάρας.

Ο Μπολάνος φέρεται να διερευνάται για παράνομη απόκτηση μεγάλων εκτάσεων γης στην παραλία από τον ίδιο και την οικογένεια του, ιδιοκτησίες που υφαρπάχθηκαν από μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η προαναφερθείσα διαδικασία διαμοιρασμού γης, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας και τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γκόρο.

Ανάμεσα στις κατηγορίες για τις οποίες είναι προφυλακισμένος ο πρώην δήμαρχος Γκόρος είναι και η εξέταση και έγριση του αιτήματος του Αχιλλέα Μπολάνου για παροχής γης.

Εύλογο είναι λοιπόν το ερώτημα , πως γίνεται αυτός που εξέτασε και υπέγραψε το παράνομο αίτημα να βρίσκεται στη φυλακή, αλλά αυτός που πλαστογράφησε και επωφελήθηκε από την παρανομία να βρίσκεται εκτός.

Όχι μόνο να βρίσκεται εκτός αλλά να διορίζεται προσωρινός δήμαρχος στο δήμο Χιμάρας και να κάνει σήμερα προεκλογικό αγώνα για τον Έντι Ράμα και τον υποψήφιο του Βαγγέλη Τάβο.

Παρότι η εισαγγελία του SPAK προετοιμαζόταν να προβεί στη σύλληψή του, καθώς είχε εκδώσει σχετικό ένταλμα σύλληψης, αυτό εντέλει για άγνωστους λόγους δεν εφαρμόστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Αλβανία λένε πως αυτό έγινε κατόπιν παρεμβάσεων του Edi Rama, καθώς μια τέτοια εξέλιξη εν μέσω εκλογών στην Χιμάρα θα είχε επιπρόσθετο πολιτικό κόστος στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον υποψήφιο του Βαγγέλη Τάβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.