ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το «Χ» πήρε πάλι τον Άδωνι «στο ψιλό» για το «πρώτη φορά μεταμόσχευση καρδιάς-πνεύμονα»: «Είσαι άσχετος»

Είπε ότι έγινε για πρώτη φορά ταυτόχρονη διπλή μεταμόσχευση, ενώ έχει ξαναγίνει το 1992

Το «Χ» πήρε πάλι τον Άδωνι «στο ψιλό» για το «πρώτη φορά μεταμόσχευση καρδιάς-πνεύμονα»: «Είσαι άσχετος»

Εντυπώσεις επιχείρησε να δημιουργήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ για την υποτιθέμενη «πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα», που «πριν από 5 χρόνια θα θεωρούνταν ανέφικτο για την ελληνική υγειονομική πραγματικότητα» όπως ανέφερε για να λάβει τα εύσημα για το «κατόρθωμα» της υπουργικής του θητείας.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση των γιατρών που χάλασαν μια ωραία ιστορία που έβγαζε ωραίους τίτλους για τα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους! Ο πρώτος στην Ελλάδα, που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων ήταν ο αείμνηστος Καθηγητής Παναγιώτης Σπύρου, ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοχειρουργούς της Ελλάδας, το μακρινό 1992» του υπενθύμισε με ανάρτησή της στο Facebook η κορυφαία θωρακοχειρουργός του «Ευαγγελισμού», Καλλιόπη Αθανασιάδη.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε και την αντίδραση του γενικού γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου. Ο νευροχειρουργός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά, απάντησε στον υπουργό.

«Η ομάδα του αείμνηστου Παναγιώτη Σπύρου στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης το 1992 διενήργησε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα. Και άλλες τα επόμενα χρόνια. Διπλά απαράδεκτο ο υπουργός Υγείας να εμφανίζεται τόσο αδιάβαστος και τα sites να αναπαράγουν χωρίς τσεκάρισμα» έγραψε διαλύοντας με πάταγο και ντοκουμέντα της εποχής την επιχείρηση εργαλειοποίησης της μεταμόσχευσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και η ίδια η πλατφόρμα Χ έβαλε πλέον επισήμανση κάτω από την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, βάζοντας τον υπουργό στη θέση του. 

Οι χρήστες του «Χ» δεν έχασαν ευκαιρία να καταδείξουν την ανυπόστατη δήλωση του Υπουργού Υγείας.

Τα σχόλια «μιλούν» από μόνα τους:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.