Ο Θανάσης Νασίκας, γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και εκλεγμένος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Λάρισα, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την αφαίρεση της έδρας του από τον αρχηγό του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο.

Η αφαίρεση της έδρας του είχε προκαλέσει βαθιά απογοήτευση στον Νασίκα, ο οποίος κατήγγειλε τον Βελόπουλο ως «πολιτικό απατεώνα».

Ο Νασίκας ισχυρίστηκε ότι η ενέργεια αυτή του στέρησε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τους πολίτες που τον ψήφισαν, με την πράξη αυτή να έχει τραγική κατάληξη, καθώς ο Νασίκας απεβίωσε από τη στεναχώρια του.

Πρόσφατα, ακόμα ένα στέλεχος της Ελληνικής Λύσης, ο Μαργαρίτης Κίρκος, υπέβαλε την παραίτησή του από το κόμμα, κατηγορώντας τον Βελόπουλο για «φιλοτουρκισμό» και «χριστεμπορία».

Ο Κίρκος, ο οποίος συγκέντρωσε 2.796 ψήφους στον Έβρο στις εθνικές εκλογές του 2023, δήλωσε στην επιστολή παραίτησής του ότι ο Βελόπουλος είναι «θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος».

Είχε αναφέρει κατόπιν ότι ο Βελόπουλος πρότεινε τότε την αγορά πυραύλων από την Τουρκία και την κρατική επιδότηση μεταφοράς επισκεπτών από τη Θράκη στην Τουρκία για ψώνια, κάτι που θεωρεί οικονομική αιμορραγία για τον Έβρο.

Η προσπάθειά του να καπηλευτεί τον πατριωτικό χώρο φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις και αποχωρήσεις, θέτοντας σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του κόμματος και την ηγεσία του.

Οι συνεχείς εσωτερικές συγκρούσεις και οι αποκαλύψεις δημιουργούν διαρκή ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις και την πολιτική στρατηγική του Βελόπουλου, πόσο μάλλον όταν αντί πινακίου φακής «πούλησε» έναν αξιόλογο πολιτικό της παράταξής του. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">