Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη Τύπου με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές και εκεί έδειξε να αποδέχεται ότι τα κόμματα Δεξιά της ΝΔ θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους.

">

Αυτό σημαίνει ότι “κατεβαίνει ο πήχης” καθώς παραδέχθηκε ότι τα κόμματα στα Δεξιά της ΝΔ ανεβαίνουν αλλά πέρα από κάποια γενικόλογα δεν έδειξε ότι θα ασκήσει κάποια πολιτική αναστροφής της κυβέρνησης που έχει ενσωματώσει μεγάλα τμήματα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στα στοιχεία του άμεσου περίγυρού του. 

Οι δηλώσεις παραδοχής του Κ.Μητσοτάκη “απαντούν” στα κόμματα που θα ενισχυθούν όπως όλα δείχνουν και ιδιαίτερα στη ΝΙΚΗ που μπορεί να φτάσει άνοδο των ποσοστών του ακόμα και κατά 60% και να ξεπεράσει το 5%, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου που πλησιάζει ακόμα και το 4% ενώ και η Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου δείχνει να ενισχύεται και να φτάνει από το 4,5 στο 7 %.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και δεν αρνήθηκε την άνοδο της ακροδεξιάς (όπως είπε για τα κόμματα που είναι στα Δεξιά της ΝΔ) στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Τόνισε όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα των κομμάτων της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά.

Απέκλεισε, δε, τον διάλογο με κόμματα στην Ελλάδα, που επικαλούνται τον ψευδοπατριωτισμό και εργαλειοποιούν την πατρίδα και τη θρησκεία. «Κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές του 2023. Θα έχουν αισθητή παρουσία, το πόσο αισθητή θα το δείξουν οι Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τις προκλήσεις από τα γειτονικά Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Αναμένω από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό να αναγνωρίσει δημόσια, με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών». Είπε ακόμη ότι θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 9-11 Ιουλίου και σχολίασε ότι αναμένει πως θα πρυτανεύσει η λογική.

Οι σημερινές δηλώσεις έρχονται να συμπληρώσουν τα ευρήματα στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 όπου επιχειρείται η σκιαγράφιση του προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου όπου το 10% δηλώνουν δεξιοί, το 16,6% κεντροδεξιοί, ενώ κεντρώοι λένε πως είναι το 21,2% και αυτό δείχνει ότι όσοι είχαν ψηφίσει ΝΔ τώρα είναι σε μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστοι.

Γι αυτό άλλωστε σήμερα στην ανασκόπησή του ο Κ.Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι είναι μία κρίσιμη πολιτική μάχη -και ευρωπαϊκά και εθνικά- από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!