ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χ.Δούκας: «Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση – Είναι εκδικητική και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί»

«Δεν έχουν χωνέψει ότι κερδίσαμε τον εκλεκτό τους»

Χ.Δούκας: «Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση – Είναι εκδικητική και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί»

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τόνισε πώς «έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση, είναι μία εκδικητική κυβέρνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί».

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το γεγονός ότι ήταν 4ος στην Αττική και αν αποτελεί μήνυμα για τον ίδιο, απάντησε πως «στον Δήμο κατανοώ τις επισημάνσεις των πολιτών. Οφείλω να πω ότι έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση από την κυβέρνηση, είναι μία εκδικητική κυβέρνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Ο κόσμος ακούει ειδήσεις χορηγούμενες και έτσι ανησυχεί. Προφανώς πιστεύω η επιλογή μου χτυπά το σύστημα Μητσοτάκη και είναι επιλογή νίκης. Δεν έχουν χωνέψει ότι κερδίσαμε τον εκλεκτό τους».

Παράλληλα τόνισε ότι το μήνυμα που έδωσε η κάλπη στις χθεσινές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι «το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας είναι πανίσχυρο».

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Αθηναίων, απάντησε αρχικά σε ερώτηση για το σχόλιό του περί «αιτήματος αλλαγής ηγεσίας από το 70% των ψηφοφόρων».

«Υπάρχει μεγάλο ποσοστό που θέλει να αλλάξει και να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ. Να μεγαλώσει και να γίνει ένας ξεκάθαρος πόλος για τον προοδευτικό κόσμο» απάντησε.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Ν.Ανδρουλάκη νωρίτερα πως θα μπορούσε να πει και ο ίδιος ότι ο Χ.Δούκας απορρίφθηκε από το 80% των ψηφοφόρων, απάντησε:

«Ψήφισαν 300.000 άνθρωποι. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αίτημα αλλαγής είναι πανίσχυρο. Γι’ αυτό και με επέλεξαν. Το ίδιο θα έλεγα αν ήταν δεύτερος ο Παύλος Γερουλάνος. Και θα στήριζα την πρόταση για την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι ευκαιρία να ανοίξουμε έναν κύκλο υπέρβασης πλέον».

Για το ότι τα ποσοστά του δεν ήταν αυτά που περίμενε, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Ολα με προβληματίζουν. Στήριξαν τελικά τη δική μου πρόταση. Θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες όλων αυτών που ψήφισαν τον Παύλο, τη Νάντια, την Αννα, γιατί έχουμε κοινές αγωνίες. Θέλουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ πιο ανοιχτό, να έχουν όλοι ρόλο και ευθύνη, όλα τα μέλη. Να φτιάξουμε τομείς και δίκτυα, να αξιοποιήσουμε την ΚΟ.

Ο Χ.Δούκας παραδέχτηκε πως έχει μιλήσει ήδη με Γερουλάνο, Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως το τηλεφώνημα έγινε «γιατί έχω την βαθιά πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και όλοι τους έχουν εξαιρετικές προτάσεις.

Για παράδειγμα αυτό του Παύλου με την “Αναγέννηση”, η Άννα με την ψηφιοποίηση, ο Μιχάλης έχει μιλήσει για συνεργασία, η Νάντια για περιοχές με κοινωνικές ανισότητες. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά».

Σε ερώτηση αν ο Π.Γερουλάνος θα είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, ο Χ.Δούκας τόνισε ότι «Δε θα κάνω παζάρι τη τηλεόραση. Τον εκτιμώ βαθιά. Έχει πολύ δυνατό πρόγραμμα που το δουλεύει 7 χρόνια και το αναβαθμίζει συνέχεια και νομίζω ότι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Ο Παύλος θα διαλέξει μόνος τον ρόλο του στο ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, για το debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε πως «είναι σημαντικό να γίνει για να μιλάμε καθαρά και ανοιχτά. Είναι ιστορική κάλπη. Δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο, αλλά για ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα μοντέλο συλλογικό. Θέλω να αποτυπωθεί σε δημόσιο διάλογο. Σε ότι με αφορά, πάντα ΠΑΣΟΚ ήμουν και θα συνεχίσω το ίδιο. Είναι προφανές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.