Η κυβέρνηση τάζει αυξήσεις στις παροχές προς τους πολίτες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ , αλλά την ίδια στιγμή θα λάβει επίσης 1,1 δισ. ευρώ φόρους εισοδήματος περισσότερους από φέτος με βάση το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά!

">

Έτσι λοιπόν θα δώσει αυξήσεις για το θεαθήναι αλλά στην πραγματικότητα οι αυξήσεις αυτές δεν θα είναι υπαρκτές (στην τσέπη των πολιτών) καθώς με άλλες μεθόδους η κυβέρνηση θα τις πάρει πίσω!

Συγκεκριμένα, το 2024 διατέθηκαν 1,84 δισ. για παροχές, αυξήσεις και μέτρα στήριξης.

Την νέα χρονιά λοιπόν οι παροχές αυτές υποτίθεται ότι προσαυξάνονται με 1,1 δισ. επιπλέον μέτρα, φτάνοντας έτσι στα 2,944 δισ. το 2025.

Σε αυτά προβλέπονται οι αυξήσεις συντάξεων έως 2,5%, των επιδομάτων, του κατώτατου μισθού και της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (με ανεργία κάτω από 10%), αλλά και των μισθών στο δημόσιο.

Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση με τις αυξήσεις αυτές θα λάβει από τους πολίτες ακόμα μεγαλύτερους φόρους λόγω της φορολογικής κλίμακας που παραμένει σταθερά η ίδια και των φορολογικών συντελεστών που επίσης παραμένουν οι ίδιοι.

Υποτίθεται λοιπόν ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση όλων των μισθών στο δημόσιο κατά 100 ευρώ, ώστε ο εισαγωγικός να φτάσει από 850 σήμερα στα 950 ευρώ το 2027 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν ετησίως 280 εκατομμύρια ευρώ «μικτά».

Αλλά στην τσέπη τους θα μένουν τα 150 «καθαρά», καθώς σχεδόν τα μισά θα πάνε για κρατήσεις φόρων κλπ.

Για όποιον έχει γνώση των ορολογιών, που δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει, όλα κρύβονται στην λέξη «μικτά».

Με την λέξη αυτή κοροϊδεύει το κράτος τους πολίτες αλλά και οι εργοδότες τους εργαζόμενους όταν τους εξηγούν τι αποδοχές θα λάβουν.

Το θέμα είναι πόσα λαμβάνει ο καθένας «καθαρά», που σημαίνει πόσα είναι αυτά που μπαίνουν στην τσέπη.

Συν τοις άλλοις η κυβέρνηση εισπράττει από τους πολίτες κάθε χρόνο ακόμα περισσότερα λόγω της συνεχούς και διαρκούς αυξήσεως των τιμών των προϊόντων με αποτέλεσμα οι Έλληνες να πληρώνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν, μέσω του ΦΠΑ αλλά και του ΕΦΚ στα καύσιμα, ολοένα και μεγαλύτερα ποσά σε έμμεσους φόρους.

Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι με την βοήθεια του συνόλου των ΜΜΕ η κυβέρνηση κατάφερε μια χαρά να παρουσιάζει στην ελληνική κοινωνία ένα πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και αυξήσεων εισοδημάτων που να γίνεται πιστευτό.

Απλά στο τέλος του έτους οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η τσέπη τους είναι ακόμα πιο άδεια από ότι ήταν πέρσι, μόνο που δεν καταλαβαίνουν γιατί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!