ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρόβα συγκυβέρνησης: Με τις ψήφους ΝΔ και Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε η τροπολογία για τους καλλιτέχνες

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης

Πρόβα συγκυβέρνησης: Με τις ψήφους ΝΔ και Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε η τροπολογία για τους καλλιτέχνες

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για τους καλλιτέχνες η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «Διεθνή Εμπορική Διαιτησία» και δεν θα μπορούσε αυτό να διαφύγει σε πολιτικούς αναλυτές για το αν αποτελεί μια “πρόβα μελλοντικής συγκυβέρνησης” καθώς η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη δεν φαίνεται να μπορεί να βρει άλλον υποψήφιο “συνεταίρο”.

Ίσως δεν ήταν τόσο τυχαία η επανεμφάνιση του Γ.Καρατζαφέρη από το κόμμα του οποίου ξεκίνησε και ο Κ.Βελόπουλος.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ενώ καταψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 που ζήτησαν, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την απόσυρση της.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας, χαρακτηρίζοντας εντελώς ανακριβείς τις αιτιάσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ότι υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών με το απολυτήριο λυκείου και ισοπεδώνει τα μισθολογικά, εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών και τους απαξιώνει.

«Δεν θίγονται σε καμία περίπτωση τα εργασιακά ή μισθολογικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Αντίθετα δίνουμε λύση σε ένα ζήτημα που επί χρόνια έμενε άλυτο», αντέτεινε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η τροπολογία αποσαφηνίζει εντελώς την εξαίρεση των προσλήψεων των καλλιτεχνών από τις προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο εξισώνει τα πτυχία τους με το απολυτήριο λυκείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.