ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Πυρ και μανία» στο Μαξίμου με την Μ.Σπυράκη – «Ήξερε ότι θα υπάρξει έρευνα και δεν είπε τίποτα»

«Αυτό που έκανε ήταν εντελώς παράνομο»

«Πυρ και μανία» στο Μαξίμου με την Μ.Σπυράκη – «Ήξερε ότι θα υπάρξει έρευνα και δεν είπε τίποτα»

Στο Μέγαρο Μαξίμου βγάζουν «καπνούς από τα αυτιά» με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, καθώς, όπως φαίνεται, η υπόθεση για την οποία έχει εμπλακεί με την κατηγορία της «υποψίας απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών», αφορά την περίοδο 2015-2019.

 Πληροφορίες λένε πως ήταν σε γνώση της ίδιας εδώ και κάποιο διάστημα ότι επρόκειτο να κινηθεί έρευνα σε βάρος της, αλλά δεν ενημέρωσε κανέναν.

Κυβερνητικά στελέχη, επιβεβαιώνουν μιλώντας για μεγάλο ατόπημα εκ μέρους της Ευρωβουλευτή. Και αυτό, γιατί ενώ της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις του OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες, η ίδια δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ως όφειλε.

Η ίδια η κ. Σπυράκη, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, υποστηρίζει ότι η υπόθεση αφορά συνεργάτη της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρέμενε στην Αθήνα.

Πρόκειται, ωστόσο, για κάτι εντελώς παράνομο, αφού οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών που λαμβάνουν εκτός από τον μισθό τους και επίδομα αλλοδαπής, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο,, με την έναρξη της συνεργασίας τους, μια σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν ότι διαμένουν στις Βρυξέλλες ( ενοικιαστήριο, λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κα ).

Με δεδομένο ότι η περίοδος που διερευνάται είναι πριν από την πανδημία και την απαγόρευση μετακινήσεων, η κ. Σπυράκη, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να οφείλει στο Ευρωκοινοβούλιο ένα σημαντικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Η ίδια σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται αποφασισμένη να καταβάλλει, ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα, το σύνολο του ποσού που λάμβανε ως επίδομα αλλοδαπής ο συνεργάτης της για να λήξει αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.