Μετά την έκδοση του πορίσματος του Συνήγορου του Πολίτη, με βάση το οποίο ο νόμος για την πυροπροστασία ακινήτων είναι αντισυνταγματικός και ανεφάρμοστος σωρεία μηχανικών και πολιτών «πυροβολούν» την κυβέρνηση και προειδοποιούν ότι ο νέος κανονισμός ο οποίος δημεύει την ακίνητη περιουσία θα εκπέσει στο ΣτΕ.

">

Σημειώνεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη γνωμοδότησε πως «η κυβέρνηση επιβάλει υπέρμετρο κόστος στους πολίτες το οποίο απειλεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία».

Ο άδικος, παράλογος και ολοκληρωτικού τύπου νόμος ήταν και μία από τις αιτίες που χιλιάδες ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν την ψήφισαν σε αυτές τις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για τον κανονισμό που υιοθετήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ζητεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να συμμορφωθούν με ένα πλήθος απαιτήσεων, υπό το πρίσμα «υποχρεωτικών μέτρων» για τα οποία κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 28.000 ευρώ ανεξάρτητα αν είναι ο… «Ροκφέλερ» ή όχι.