Στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν ο πρόεδρος του σωματείου Βίκτωρας Γεράρδης, ο γραμματέας Γιάννης Σαράντης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο συντονιστής του τμήματος ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Μπαλάφας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ Αποστόλης Καρκανέβατος. 

Από το σημείο της ΕΑΣ – ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε την ανάγκη για ισχυρή στρατηγική υποστήριξης της αμυντικής βιομηχανίας, αναφέροντας ότι θα πρέπει να συσταθεί και ένα ειδικό υφυπουργείο, με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση του τομέα.

«Η ελληνική αμυντική βιομηχανία δεν είναι μόνο ζήτημα εργασίας, οικονομικού οφέλους ή χωροταξίας και χρήσεων γης στην περιοχή της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, που είναι και αυτά σημαντικά θέματα.

Είναι μείζον ζήτημα στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε.

Ακόμη, ο κ. Φάμελλος κατόπιν συνάντησης που είχε και με τα σωματεία εργαζομένων  εξέφρασε την ανησυχία του για τις απολύσεις και τις διώξεις τους.

«Η σημασία της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους και της προστασίας των θέσεων εργασίας, όπως επίσης και η στήριξη των εργαζομένων και η προστασία της αμυντικής βιομηχανίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το πατριωτικό συμφέρον της χώρας», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!