Ελπίζουμε αυτή την φορά να είμαστε με την «σωστή πλευρά της ιστορίας». Δύο φορές σε «λάθος πλευρά» σημαίνει ότι «καίγεσαι»...

Σ.Φάμελλος: «Η κυβέρνηση κρύβεται, δεν έρχεται στη Βουλή να λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών»

Εξαπέλυσε νέα έντονη επίθεση κατά της κυβέρνησης

Σ.Φάμελλος: «Η κυβέρνηση κρύβεται, δεν έρχεται στη Βουλή να λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών»

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε νέα έντονη επίθεση κατά της κυβέρνησης, ασκώντας συγχρόνως κριτική και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Talk Radio 989.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δέχτηκε κριτική γιατι ο πρωθυπουργός παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και κρύβεται, δεν έρχεται στη Βουλή να λογοδοτήσει για το έγκλημα των Τεμπών», ενώ διευκρίνισε πως τα ερωτήματα που έθεσε από βήματος Βουλής, δεν συσχέτισαν την κυβέρνηση με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σοφίας Καλογήρου, αλλά ότι απλώς ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Φάμελλος υποστήρξε ότι προκύπτει το σοβαρότατο αδίκημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, καθώς, όπως υπενθύμισε, υπήρχαν έγγραφα που ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών για τους κινδύνους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «έπρεπε ο κ. Καραμανλής να έχει ελεγχθεί από μια προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής, μετά την εισαγγελική έρευνα για τη σύμβαση 717, αλλά δεν το επέτρεψε η κυβέρνηση», ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλες προανακριτικές.

«Ανησυχώ για τις επιλογές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης»

Επίσης, συμφώνησε με το δημοσκοπικό εύρημα, σύμφωνα με το οποίο η πλειοψηφία των πολιτών διαπιστώνει ότι καθυστερεί ή κρύβεται η αλήθεια για τα Τέμπη με ευθύνη της κυβέρνησης, και τόνισε πως «αυτό που οφείλω να κάνω εγώ και όλα τα πολιτικά πρόσωπα είναι να διεκδικήσουμε να κάνει η Δικαιοσύνη ό,τι χρειάζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μάλιστα, ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη στάση που κράτησε η ηγεσία της Δικαιοσύνης στο θέμα των υποκλοπών, εξέφρασε επιφυλάξεις και υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Όπως είπε, «επειδή οφείλω να στηρίξω το θεσμό της Δικαιοσύνης, γιατί είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας της χώρας μας, πρέπει να κρίνουμε τη λειτουργία της για να γίνεται καλύτερη και αποδοτική και να είναι και αμερόληπτη και ανεξάρτητη. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα, επιλογές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης έχουν κατακριθεί και από εμάς. Παράδειγμα σας λέω, το γιατί μπήκε στο αρχείο ο φάκελος των υποκλοπών, αλλά και επιλογές που έχουν να κάνουν με το έγκλημα των Τεμπών και κυρίως με το μεγάλο σκάνδαλο της συγκάλυψης που έχει ακολουθήσει την τραγική στιγμή του δυστυχήματος και της απώλειας ζωών».

«Είμαι πολύ προσεκτικός, σέβομαι το θεσμό της Δικαιοσύνης, ανησυχώ για τις επιλογές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που λειτουργεί, πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα, ως βραχίονας της εκτελεστικής εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, να του απαντήσει χωρίς να τον κατονομάσει, ήταν ασυμβίβαστη με το ρόλο της.

«Αναντίστοιχη με το ρόλο της κ. Αδειλίνη η παρέμβασή της»

«Θεωρώ ότι πρέπει να διαβάσει ξανά την βασική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, γιατί η χθεσινή της παρέμβαση, που ήταν μία παρέμβαση με κριτική και με λέξεις θα έλεγα αναντίστοιχες με το ρόλο της, αλλά σε κάθε περίπτωση κριτική στην κοινοβουλευτική τοποθέτηση ενός προέδρου κόμματος, εν προκειμένω στη δική μου τοποθέτηση, ήταν ασυμβίβαστη με το ρόλο της και δυστυχώς περιείχε και πολλά ψευδή στοιχεία που μειώνουν έτι περαιτέρω την αξιοπιστία του θεσμού. Παράδειγμα: Εγώ αναφέρθηκα στην τοποθέτηση μόνο μιας ανώτερης δικαστικού που είναι μητέρα του θανόντος, του Καλογήρου, που αυτό δεν θα έπρεπε να συσχετιστεί με οποιαδήποτε ανακρίβεια διαδεδομένη σε κοινωνικά δίκτυα ή στην κοινωνική συζήτηση. Ήμουν πολύ ακριβής και μάλιστα μιλούσα για ένα στέλεχος του δικαστικού χώρου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μιλούσα για το αίσθημα ασφάλειας και την απόδοση δικαιοσύνης», εξήγησε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Εγώ δεν θα επέλεγα ποτέ, και δεν θα το κάνω ποτέ, να τοποθετηθώ στη δημόσια σφαίρα για να αποκομίσω επικοινωνιακά ή δημοσκοπικά οφέλη. Μακριά από μένα αυτή τη λογική. Δεν θα επέλεγα ποτέ στη ζωή μου να κάνω πολιτική για να αποκομίσω μικροκομματικό συμφέρον και προπαγανδιστική, δημοσκοπική άνοδος. Ο λόγος για τον οποίο τοποθετούμαστε αφορά αποκλειστικά το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, τις αξίες, τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολιτών. Μόνο για αυτό θα τοποθετηθούμε», ξεκαθάρισε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.