
«Η χωρίς στρατηγική πολιτική του Κ.Μητσοτάκη απομονώνει τη χώρα και βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε σήμερα, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
«Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για την Ουκρανία που θα λάβει χώρα σήμερα στο Παρίσι, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Δανίας και των ηγεσιών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί ακόμη μία περίτρανη απόδειξη ότι η πολιτική του “δεδομένου συμμάχου” των ΗΠΑ που ακολούθησε η κυβέρνηση και στο Ουκρανικό, απομονώνει τη χώρα και την καθιστά από “ρυθμιστή των γεωπολιτικών εξελίξεων”, όπως επαίρεται συχνά ο κ. Μητσοτάκης, σε απλό παρατηρητή τους», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
«Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας, η κυβέρνηση συνέχισε την αδιαφανή εμπλοκή της χώρας στο Ουκρανικό, αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό χωρίς την επιβεβλημένη θεσμική ενημέρωση της Βουλής για το κατά πόσο επηρεάζονται οι αμυντικές δυνατότητες των ελληνικών νησιών, αντί να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες για ειρήνη», σημειώνει, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα είναι να μένει η Ελλάδα εκτός των διεργασιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία».
«Είναι η δεύτερη φορά κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, όπου η χώρα αποκλείεται από το τραπέζι των συζητήσεων για σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα, τα οποία μας επηρεάζουν άμεσα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται:
«Αλήθεια, πότε θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης, για την τυχοδιωκτική πολιτική που ακολούθησε στην προσπάθειά του να υποδυθεί τον Ευρωπαίο ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς;».
«Από τη μονόπλευρη στήριξη του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό, μέχρι την πολιτική του “νατοϊκού επιλοχία” στο Ουκρανικό και τη διαρκή υποχωρητικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, η επικίνδυνη και χωρίς στρατηγική πολιτική του απομονώνει τη χώρα και βλάπτει σημαντικά τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, όπου τα συμφέροντα ΕΕ-ΗΠΑ αποκλίνουν σημαντικά», καταλήγει ο Σ.Φάμελλος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.