Λόγο για δικαιωμένο αγώνα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τόσο οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι το μέλλον του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε σε λίγους μήνες να καταρρίψει το αφήγημα του 41% και πως το χρονόμετρο αρχίζει να μετρά αντίστροφα για τον κ. Μητσοτάκη.  Ο ίδιος έθεσε ως στόχο τη νίκη απέναντι στη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2027, αλλά και τη μείωση της διαφοράς από το κυβερνών κόμμα σε κάθε κάλπη μέχρι τότε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε, σημειώνοντας πως η ΝΔ υπέστη καθίζηση στις ευρωεκλογές χάρη και στα θέματα που ανέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την προεκλογική περίοδο.

Δείτε live την ομιλία του: 

">
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάλεσε δε τους βουλευτές του να συνεργαστούν με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας, αλλά με σεβασμό στην αυτοτέλεια των κομμάτων. Είπε ότι δεν πιστεύει στις συμφωνίες κορυφής και ξεκαθάρισε: Αν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου φτάσουν σε σημείο συναίρεσης, τότε η καρέκλα μου θα είναι το τελευταίο εμπόδιο. Αν υπάρξει σύγκλιση προοδευτικών κομμάτων, θα ανταποκριθώ και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα, ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι καθαρός. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής Θεός, δεν υπάρχει».