Λίγα μόλις 24ωρα πριν οι πλημμύρες «πνίξουν» τη Θεσσαλία κι ενώ το Κράτος θα έπρεπε να προετοιμάζεται για αυτό που προειδοποιούσαν οι επιστήμονες και οι μετεωρολόγοι, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετέβη στα Φάρσαλα για τη… γιορτή χαλβά.

Το γεγονός αυτό ανέδειξε το πρωί της Κυριακής (10/9) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος στον αέρα του OPEN, αναγκάζοντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να παρέμβει στην εκπομπή προκειμένου να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να πει –μεταξύ των «εξηγήσεων» που έδωσε- ότι στη γιορτή χαλβά πήγε και για να τους… ενημερώσει για την «κατάσταση που πρόκειται να έρθει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κώστας Αγοραστός: Ό,τι περισσότερο ψευδές ότι ήμουν σε εκδήλωση.
Γιώργος Καραμέρος: Δεν ήσασταν το Σαββατοκύριακο σε εκδήλωση για τον χαλβά Φαρσάλων;
Κώστας Αγοραστός: Ναι πήγαμε και στα Φάρσαλα, βεβαίως. Την Κυριακή το πρωί έγινε προειδοποίηση για συναγερμό για ακραία φαινόμενα.
Γιώργος Καραμέρος: Συγγνώμη κύριε Αγοραστέ, επειδή με διαψεύδετε. Όταν είστε σε συναγερμό πηγαίνετε και βγάζετε λόγους σε γιορτές χαλβά;
Κώστας Αγοραστός: Ναι, είναι μια γιορτή που είναι παραδοσιακή με παραδοσιακούς χορούς στα Φάρσαλα.
Γιώργος Καραμέρος: Σας αφήνω στην κρίση των πολιτών.
Κώστας Αγοραστός: Είναι γιορτή που κάνουν τα Φάρσαλα και ο δήμαρχος δεν την ανέβαλε. Πήγαμε, μιλήσαμε και φύγαμε. Και μάλιστα τους ενημερώσαμε για όλη την κατάσταση που ερχόταν. Τι πιο άμεσο; Τι πιο ωραίο; Τι πιο γρήγορο να ενημερώσεις το κόσμο; Το φαινόμενο ξεκίνησε την Τρίτη. Ήμασταν παρόντες, εκεί. Με μηχανήματα στους δρόμους γι’ αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο. Ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε. Κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να ρίξει ευθύνες. Η περιφέρεια ήταν εκεί. Σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, στον Παλαμά.