ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα νέο επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού

Όλοι οι υποψήφιοι επίτροποι της Φον ντερ Λάιεν θα χρειαστούν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όρισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα νέο επίτροπο Μεταφορών και Τουρισμού

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:56): Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πριν από λίγο την τοποθέτηση του Αποστόλου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό.

«Όλοι οι Επίτροποι είναι ίσοι και πρέπει να βασίζονται στη συνεργασία», επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Στρασβούργο, ενώ τόνισε «πως έχουμε 11 γυναίκες επιτρόπους, κάτι που αντιστοιχεί στο 40% των Επιτρόπων».

Είπε πως όταν της παραδόθηκαν τα ονόματα το ποσοστό αντιστοιχούσε σε 22%.

Η νέα Επιτροπή περιλαμβάνει έναν Ύπατο Εκπρόσωπο και 6 εκτελεστικούς αντιπροέδρους. Καθένας από αυτούς προέρχεται από μια μεγάλη χώρα της ΕΕ και λαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο-ομπρέλα που περιλαμβάνει ατομικούς φακέλους. 

Οι 22 Επίτροποι από τα υπόλοιπα κράτη μέλη συμπληρώνουν την ομάδα.

Όλοι οι υποψήφιοι επίτροποι της Φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να εξασφαλίσουν ευρεία πολιτική υποστήριξη καθώς θα χρειαστούν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ακροάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις Βρυξέλλες τις επόμενες εβδομάδες και οι ευρωβουλευτές δεν αποκλείεται να απορρίψουν κάποιους υποψηφίους, όπως ο Ούγγρος Όλιβερ Βάρχειλ, που είναι άνθρωπος του πρωθυπουργού Βίκτρο Όρμπαν στις Βρυξέλλες την τελευταία πενταετία και είναι γνωστό ότι στην ΕΕ δεν αγαπούν τον Όρμπαν επειδή ο συγκεκριμένος πρωτίστως αγαπάει τη χώρα του και φροντίζει για τα συμφέροντα της.

Στόχος είναι η νέα Κομισιόν της Φον ντερ Λάιεν να είναι έτοιμη μέχρι την 1η Νοεμβρίου, αλλά διπλωμάτες κάνουν λόγο για φιλόδοξο στόχο.

«Η Πρόεδρος @vonderleyen θα παρουσιάσει την πρότασή της για το νέο Κολλέγιο σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την παρουσίαση στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο» είχε γράψει το πρωί σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της κυρίας φον ντερ Λάιεν, Έρικ Μαμέρ.

Όπως είχε γράψει το Politico αιτιολογώντας γιατί το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών θα δίνονταν στην Ελλάδα, «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι περίμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με αντάλλαγμα τη βοήθεια και τον ρόλο που έπαιξε για την εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη Φον ντερ Λάιεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.