Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει προκαλέσει μόνο κύμα οργής στην κοινωνία, στην αντιπολίτευση και στο εξωτερικό αλλά έχει προκαλέσει πρωτίστως κύμα αποτροπιασμού μέσα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και κυρίως της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Tις προσεχείς ημέρες o K.Mητσοτάκης θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο».

Aυτό για δύο λόγους: Πώς μπορούν να υπερασπιστούν έναν πρωθυπουργό ο οποίος παρακολουθούσε καθημερινά την προσωπική τους ζωή (ακόμα δεν είναι γνωστό το εύρος των παρακολουθήσεων όπως και ο τελικός αριθμός των παρακολουθούμενων) και ασκούσε τέτοιες πρακτικές;

Και ποιο θα είναι το αφήγημα υπεράσπισης στα κανάλια και στα ΜΜΕ; Τι θα πουν; Ξέρουν πως κινδυνεύουν να θεωρηθούν από την κοινωνία συνένοχοι και αναξιοπρεπείς κάτι που μπορεί να τους στοιχίσει το όποιο πολιτικό μέλλον θα μπορούσαν να έχουν.

">

Αυτά που έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες τους έδειξε ότι οι παρακολουθήσεις «ξεκινούν» από τους «φίλους» για τις «περίεργες» κυβερνήσεις.

Αν διάβαζαν όμως την ιστορία του επικεφαλής της σοβιετικής NKVD, Λαυρέντι Μπέρια θα γνώριζαν ότι το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολουθήσεων της ιστορίας, αυτό των μπολσεβίκων και της σοβιετικής κυβέρνησης, ξεκινούσε από την… κυβέρνηση και τους τότε οπαδούς και στελέχη της:

Οι Μολότοφ και Μαλένκοφ πιστοποιούν ότι το Πολιτική Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής και όλα τα μέλη της σοβιετικής κυβέρνησης ήταν υπό στενή παρακολούθηση του Μπέρια,

Το πιστοποιεί και ο Σέργκο Μπέρια, γιος του Λαυρέντι.