ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στέλεχος του AfD για Ευρωεκλογές: «Επενδύστε σε πάνες – Το κατεστημένο λερώνει τώρα τα παντελόνια του»

Η Δεξιά αναμένεται να θριαμβεύσει

Στέλεχος του AfD για Ευρωεκλογές: «Επενδύστε σε πάνες – Το κατεστημένο λερώνει τώρα τα παντελόνια του»

To στέλεχος του AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) Όλιβερ Κίρχνερ είπε στους υποστηρικτές του κόμματός του ότι καλό θα είναι να επενδύσουν σε… πάνες!

Η άνοδος του AfD είχε σοκάρει τόσο πολύ τα «παραδοσιακά, παλιά κόμματα», εξήγησε, που το κατεστημένο «λερώνει τώρα τα παντελόνια του».

Ο Κίρχνερ, ένας από τους εκπροσώπους του AfD, σκλήρυνε στη συνέχεια τον τόνο του σε μια συνάντηση με τους πιστούς του κόμματος στο Μαγδεμβούργο τον περασμένο μήνα.

Ήταν, συνέχισε, καιρός να διώξουμε τα παραδοσιακά κόμματα και να τους δώσουμε την τιμωρία τους «για ό,τι έκαναν σε αυτή τη χώρα, για ό,τι έκαναν στους πολίτες και για ό,τι έκαναν στον λαό μας».

Σε όλη την Ευρώπη, η Δεξιά βρίσκεται σε άνοδο.

 Στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν είναι σε καλό δρόμο για να λάβει το ένα τρίτο των ψήφων, υπερδιπλάσια δηλαδή υποστήριξη από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, την Αναγέννηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Στη Γερμανία, το AfD οδεύει προς τη δεύτερη θέση, μπροστά από κάθε εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Στην Ιταλία, το δεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται πολύ μπροστά.

Την ώρα που παρόμοια αποτελέσματα αναμένονται σε πολλές από τις μικρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να έχει περισσότερα μέλη από την Δεξιά παρά από την ιστορικά κυρίαρχη δύναμη του σώματος, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χρησιμεύουν ως βαρόμετρο για το πού κατευθύνεται η εθνική πολιτική σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Αυτό που ανησυχεί του διεθνιστές είναι ότι αυξάνεται ο σκεπτικισμός απέναντι σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το ΝΑΤΟ.

Η άφιξη της Δεξιάς στην ευρωπαϊκή σκηνή θα έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο. Οι πολιτικές συμμαχίες που διαμορφώνονται τείνουν να διαρκούν μια ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δεξιοί έχουν κατακτήσει την ψήφο των νέων, κλειδώνοντας, πιθανότατα, την υποστήριξη για τις επόμενες δεκαετίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.