ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στις Σέρρες ο Α.Τσίπρας υποψήφιος για να ανακάμψει στην Μακεδονία μετά την «κωλοτούμπα» της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη για τις Πρέσπες

Τι δήλωσε ο ίδιος για την επιλογή της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας

Στις Σέρρες ο Α.Τσίπρας υποψήφιος για να ανακάμψει στην Μακεδονία μετά την «κωλοτούμπα» της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη για τις Πρέσπες

Εδώ και σχεδόν έξι μήνες, οπότε και ξεκίνησε ανεπίσημα η προεκλογική περίοδος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφτεί όλους τους νομούς της Μακεδονίας  ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2022, στις Σέρρες θέλοντας να γιατρέψει τις… «πληγές» των Πρεσπών καθώς η διακυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με την “κωλοτούμπα” αποδοχής της του έδωσε ξανά τα “φτερά” για να ανακάμψει και σε αυτή την γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας.

Είναι προφανές πως η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να… «λύσει το Σκοπιανό» την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο κόμμα του  και οι πολίτες του έδωσαν ποσοστά στη Μακεδονία κατά τη τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που μόνο για πρώτο κόμμα δεν αρμόζουν.

Μετά την «κωλοτούμπα» της Νέας Δημοκρατίας, την οποία η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «κοροϊδία» της Πειραιώς προς τους Μακεδόνες, προσέφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «επουλώσει» της «πληγές» που άνοιξαν με τις Πρέσπες και έτσι ο Α.Τσίπρας αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του επικεφαλή του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες ή αλλιώς στον νομό που “γέννησε” τον Κ.Καραμανλή.

Και εκεί ποντάρει καθώς γνωρίζει ότι η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη έχει μεγάλες απώλειες (ειδικότερα με ψήφο διαμαρτυρίας) σε όλη την Μακεδονία καθώς η κυβέρνηση ουσιαστικά την έχει κάνει αποδεκτή και την τηρεί.

Μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση των υποκλοπών έριξε «βαριά σκιά» πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου και από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει από την πρώτη στιγμή το θέμα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένας Σερραίος πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, είχε τοποθετηθεί εξ αρχής και ευθαρσώς κατά αυτής της παρελκυστικής τακτικής. «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

«Όλα στο φως λοιπόν», είχε σημειώσει από τα Ανώγεια, σε μια ηχηρή παρέμβαση του. Η παρέμβαση Καραμανλή, αποτελεί ως και σήμερα τη μεγαλύτερη «ρωγμή» στο κυβερνητικό στρατόπεδο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, σε ομιλία του, το καλοκαίρι, στα Ανώγεια.

Είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί προς όφελος του τη διάχυτη ενόχληση που υπάρχει στην καραμανλική πτέρυγα της «γαλάζιας» παράταξης, με σκοπό η ψήφος διαμαρτυρίας των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, να κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη και η «παγωμάρα» που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα για τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, που η πολιτική του καριέρα σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από το έγκλημα των Τεμπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολίασε σχετικά με τις Σέρρες ο Α.Τσίπρας ότι είναι σαφής ο συμβολισμός: «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κάστρα στην πολιτική. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά εκπροσώπων του κόμματος που παραδοσιακά στηρίζουν, να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ψήφιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.