Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο νέος πρόεδρος τόνισε ότι υπολογίζει στη στήριξη του Έλληνα πρωθυπουργού και ότι σε καιρούς προκλήσεων, οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι ενωμένοι.

Ο διάλογος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εκλεγμένο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, αναλυτικά, σε ανεπίσημη μετάφραση, έχει ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χαρά μου που σε καλωσορίζω, αγαπητέ Αντόνιο, και θέλω να σου ευχηθώ τα καλύτερα για τα καθήκοντα που θα αναλάβεις. Γνωριζόμαστε από την περίοδο της θητείας μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αρχίζεις τη θητεία σου με την πλήρη υποστήριξη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διότι σε θεωρούμε έναν από εμάς. Εύχομαι για μία ακόμα φορά, λοιπόν, ό,τι καλύτερο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντόνιο Κόστα: «Σε ευχαριστώ, Κυριάκο, ευχαριστώ για τη στήριξή σου. Υπολογίζω στη στήριξή σου αυτά τα 2,5 χρόνια. Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Υπολογίζουμε σε εσάς.»