ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Συνήγορος του Πολίτη: «Η κυβέρνηση επέβαλε υπέρμετρο κόστος στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πυροπροστασία»!

Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή εκθέτει την κυβέρνηση

Συνήγορος του Πολίτη: «Η κυβέρνηση επέβαλε υπέρμετρο κόστος στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πυροπροστασία»!

Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση για τον εκτρωματικό νόμο της πυροπροστασίας ακινήτων με βάση τον οποίο χιλιάδες ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ, τα οποία δεν διαθέτουν, για να μην τιμωρηθούν με εξοντωτικά πρόστιμα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη σε κείμενο με παρατηρήσεις που απέστειλε στον υπουργό ΠΕΝ, Θόδωρο Σκυλακάκη, όσον αφορά στην Πυροπροστασία των ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν «υπέρμετρο οικονομικό κόστος»!

Ο Συνήγορος του Πολίτη, επικρίνοντας τη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε επισημαίνει ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ καθώς ο Κανονισμός Πυροπροστασίας προβλέπει μέτρα όπως:

-Κατασκευή μάνδρας ύψους 1 μέτρου με άκαυστα υλικά,

-Τοποθέτηση πυράντοχων εξωτερικών κουφωμάτων,

-Τοποθέτηση μεταλλικής άκαυστης σίτας,

-Αντικατάσταση υδροροών, πλήρωση διάκενων με άκαυστα υλικά

-Ακόμα και αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση συστήματος καταιονισμού ύδατος κτλ

Το  πλήθος των πολιτών που θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με αυτά τα μέτρα είναι εξαιρετικά μεγάλο, σημειώνει στην επιστολή του προς τα υπουργεία ΠΕΝ και Εσωτερικών ο Συνήγορος του Πολίτη «γιατί η εν λόγω ΚΥΑ θεσπίζει οριζόντιες διατάξεις – με μόνη παράμετρο μερικής διαφοροποίησης των υποχρεωτικών εργασιών την κλίμακα επικινδυνότητας του ακινήτου – που αφορούν τόσο τα ακίνητα εντός, όσο και τα ακίνητα εκτός σχεδίου, τα ακίνητα μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, όπως και τα ακίνητα οποιασδήποτε χρονολογίας κατασκευής, όσα και αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν».

Ο Συνήγορος του Πολίτη, παράλληλα επισημαίνει προς τους αρμόδιους υπουργούς ότι «το κράτος μέχρι σήμερα επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συγκεκριμένος χωροταξικός σχεδιασμός, χωρίς να έχει επιλύσει τα ζητήματα των κοινόχρηστων οδών σε συνάρτηση με την οικοδομησιμότητα των γηπέδων κλπ., ενώ, έχει κρίνει ως ανεκτά και τα μορφώματα οικισμών εντός δασών και δασικών εκτάσεων, με τις αντίστοιχες διατάξεις για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Πολλώ δε μάλλον παραμένουν ακίνητα εντός δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων τα οποία, εάν και έχουν κριθεί ως τελεσιδίκως αυθαίρετα, δεν κατεδαφίζονται», αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την υποκρισία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΝ.

Σημειώνεται ότι έχει υπολογιστεί από μηχανικούς πως το κόστος που θα πρέπει να καταβάλουν πολλές χιλιάδες πολιτών για να «μετασχηματίσουν» τις ιδιοκτησίες τους, αγγίζει τα 28.000 ευρώ!

Από όλα τα ΜΜΕ μόνο το pronews.gr, είχε αποκαλύψει εξαρχής τις συνέπειες αυτού του άδικου νόμου ο οποίος πέρασε εν κρυπτώ δύο ημέρες πριν τις περσινές εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Όλα τα ΜΜΕ σιωπούσαν όπως σιωπούσαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα ο νόμος παρουσιάζεται ως διαφημιζόμενος για το «καλό των ιδιοκτητών ακινήτων» χωρίς κανείς να εξηγεί τι θα πρέπει να πληρώσουν για να απολαύσουν αυτής της προστασίας…

Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμα και τώρα δεν έχουν αρθρώσει λόγο!

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη μπορεί να αξιοποιηθεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί, στο ΣτΕ, όπου θα πρέπει να προσφύγουν εκατομμύρια ιδιοκτητών ακινήτων για να σώσουν τα σπίτια τους και για να σωθούν οι ίδιοι από την εξαθλίωση την οποία θέλει να τους επιβάλει υπόπτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.