ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Novartis: «Η απόφαση είναι ταφόπλακα στον θεσμό της προστασίας μαρτύρων»

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Novartis: «Η απόφαση είναι ταφόπλακα στον θεσμό της προστασίας μαρτύρων»

Ως «ταφόπλακα στον σημαντικό θεσμό της προστασίας μαρτύρων», χαρακτήρισε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση για άρση της προστασίας των δύο μαρτύρων του σκανδάλου της Novartis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο θεσμός εφαρμόζεται παντού στην Ευρώπη, κι όχι μόνο, γιατί προάγει την απονομή δικαιοσύνης, ειδικά σε υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ταφόπλακα στον σημαντικό θεσμό της προστασίας μαρτύρων, που εφαρμόζεται παντού στην Ευρώπη, κι όχι μόνο, γιατί προάγει την απονομή δικαιοσύνης, ειδικά σε υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος.

Ο θεσμός άλλωστε των προστατευόμενων μαρτύρων, ή μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ήταν που συντέλεσε στην αποκάλυψη του διεθνούς σκανδάλου Novartis.

Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ και του κυβερνητικού εκπροσώπου αποπροσανατολίζουν από τη μεγάλη εικόνα:

Χάρη στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων (και των μαρτύρων που συνεργάστηκαν με την αμερικανική δικαιοσύνη) η Novartis υποχρεώθηκε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων. Από αυτά τα 310 εκατ. αφορούσαν τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν στράφηκε ποτέ εναντίον της πολυεθνικής.

Να θυμίσουμε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis βραβεύτηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2020, με το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση», που απονέμεται προς τιμήν της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, Daphne Caruana Galizia.

Δύο σχόλια ακόμα:

-Το δρόμο για τη σημερινή εξέλιξη άνοιξε φυσικά η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με τη φετινή τροποποίηση του άρθρου 218 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, όπως άλλωστε υπενθύμισε με δήλωσή του σήμερα ο Π. Μαρινάκης.

-Η κυβέρνηση δηλαδή έφτιαξε το πλαίσιο και το περιβάλλον για να παρθεί η απόφαση-ταφόπλακα στο καθεστώς της προστασίας μαρτύρων.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.