Θέμα για το ποιος έχει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωση Κασσελάκη θέτει η πλευρά του έκπτωτου προέδρου, με μία επίσημη διαρροή για τις σημερινές κινήσεις του, λίγη ώρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με τη διαρροή Κασσελάκη, ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης του απάντησε ότι την ευθύνη την έχει ο ίδιος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο…

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, μετά από την μομφή στον κ. Κασσελάκη, την πολιτική ευθύνη έχει η Πολιτική Γραμματεία και για όλα τα υπόλοιπα (σ.σ τα διοικητικά και τα ποινικά) ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης. Εκτιμούν δε ότι η διαρροή της πλευράς Κασσελάκη έγινε στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένους τους υποστηρικτές του.

Η διαρροή από το περιβάλλον Κασσελάκη έχει ως εξής: 

Ο Μανώλης Καπνισάκης  τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου κατά πληροφορίες παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.