ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα κατατεθεί τροπολογία με βάση την οποία θα απαγορευτεί η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

Απέχουν από την Κεντρική Επιτροπή τα μέλη που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Θα κατατεθεί τροπολογία με βάση την οποία θα απαγορευτεί η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

Κατάθεση τροπολογίας από τους «100» που θα βάζει «φρένο» στην υποψηφιότητα του έκπτωτου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να λάβει χώρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή, ενώ τα μέλη του κομματικού οργάνου που ανήκουν στους «Κασσελίστας» έκαναν γνωστό ότι δεν προτίθενται να μπουν στην αίθουσα την ώρα της συνεδρίασης.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν πάρει καρτελακια 142 από τα 294 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Για την απαρτία απαιτούνται 148. Μάλιστα στέλεχη των «100» δηλώνουν ότι «θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ αν χρειαστεί για την απαρτία».

Το στρατόπεδο Κασσελάκη από την πλευρά του διαμηνύει πως έχει περάσει ήδη μία ώρα από την προκαθορισμένη ωρα έναρξης της συνεδρίασης και ζητούν να οριστεί συγκεκριμένη ώρα λήξης της αναμονής για απαρτία.

Νωρίτερα τα ίδια μέλη απείλησαν με παραιτήσεις αν συνεδριάσει το όργανο χωρίς απαρτία.

Κατά την προσέλευση των μελών της ΚΕ σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στο ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιο, ο οποίος κατήγγειλε τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ότι τον εμπόδισαν να πάρει την κάρτα του προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες.

Αντίστοιχα από το προσκείμενο στον Κασσελάκη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θανάση Οικονόμου υπήρξε καταγγελία για το γεγονός ότι έχουν δοθεί καρτελακια σε μη μέλη του οργάνου προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες.

Η τροπολογία

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση, θα κατατεθεί τροπολογία από την πλευρά των «100» με την οποία θα ζητούνται συγκεκριμένες κυρώσεις σε βάρος του έκπτωτου προέδρου για το εξώδικο που έστειλε κι ανακάλεσε μετά από παρέλευση ημερών, αλλά και για τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως για το ότι είναι «de facto» και «de jure» πρόεδρος, αλλά και για τη συμμετοχική αμεσοδημοκρατία.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν ότι προσβλέπει στο συνέδριο, ώστε να ανατραπούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στα κομματικά όργανα μέχρι τότε, όπως η πιθανή παρεμπόδιση υποψηφιότητάς του.

Στην περίπτωση που η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει τη διαγραφή του ή την αναστολή ιδιότητας μέλους θεωρείται πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να ανατραπεί καταστατικά από το συνέδριο.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να λάβει μόνο πολιτικές αποφάσεις και όχι διοικητικές.

Ακολουθεί όλο το κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, Παρασκευή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά, με ενότητα, αποφασιστικότητα και με οδηγό τις ανάγκες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την προοδευτική αντεπίθεση και ανατροπή.

Και θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, με ακόμα πιο βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κορμός της προοδευτικής παράταξης, ροή και δύναμη όλων των πολιτών που ανήκουν στην ευρύτερη Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, κοινωνία της ελπίδας και της προοπτικής για αυτόν τον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπροστά του τον αγώνα για την ανασυγκρότησή του.

Το συνέδριο του στις 8-10 Νοεμβρίου 2024, την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις 1η Δεκεμβρίου 2024.

Όλη η διαδικασία οφείλει να διεξαχθεί και θα διεξαχθεί με πνεύμα συλλογικότητας, συντροφικότητας, με πίστη στόχων. Του καταστατικού και του αποφάσεων των οργάνων, και για την ενίσχυση της κομματικής δημοκρατίας.

Όποιος παραβιάζει αρχές και ιδέες της Αριστεράς και δείχνει ασέβεια προς τον διάλογο, τις διαδικασίες και την ενότητα του κόμματος μας, επιτίθεται στην παράταξη και τις αξίες μας, που αποτελούν το μέλλον μας.

Κανένας και καμιά δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί τις διαδικασίες και τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους αντιπάλους, αλλά στην ενότητα και την ισχυροποίηση του κόμματος.

Η έξωση διαμαρτυρία απέναντι στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων.

Είναι μια κίνηση απόλυτα απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα.

Η συνεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά, και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγυητές της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι τα μέλη και οι φίλοι του, η συλλογική και πολιτική μας λειτουργία.

Για αυτό, είναι αναγκαία η μαζική, ενεργή, αποφασιστική παρουσία και συμμετοχή, σε όλες τις διαδικασίες, με συντροφικό πνεύμα, πολιτικό πολιτισμό και συναίνεση στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανασυνταχθεί και θα συνεχίσει αποφασιστικά τον κυβερνητικό του προορισμό, ανταποκρινόμενος στον ιστορικό του ρόλο και στις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.