Το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που οργανώνει το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το παρών δίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη , αλλά και από τη Νέα Αριστερά, ενώ -με δεδομένο ότι η εκδήλωση γίνεται στον Πειραιά- παρίστανται ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Το «παρών» δίνουν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ (Φαραντούρης, Φάμελλος, Γκλέτσος), πλην του Παύλου Πολάκη, ενώ παρίσταται και ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης πάντως, έφυγε πριν αρχίσει η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την οποία κλείνει η εκδήλωση.

«Αν δεν αλλάξουμε πορεία, θα ξαναπέσουμε σε τοίχο και μάλιστα συντομότερα από όσο ίσως πιστεύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης στην ομιλία του ότι το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία σταθεροποιημένη και ένα χρέος βιώσιμο με προίκα το Ταμείο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Περάσανε πέντε χρόνια και τι κατάφερε; Οι τωρινοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμοι και διατηρήσιμοι. Τα μακροοικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.”

Υποστήριξε ακόμα ότι οι κλάδοι του τουρισμού και των ακινήτων έχουν περιορισμένα όρια επέκτασης και τότε η οικονομία θα εξασθενίσει…

«Χωρίς αλλαγή πορείας τώρα θα διολισθίσουμε σύντομα ακόμα περισσότερο στο περιθώριο της Ευρώπης τόνισε με έμφαση ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η έλλειψη ανταγωνισμού συμβάλλει στη μείωση της αγωνιστικής δυναμης των νοικοκυριών» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την οικονομία αλλά το 80% των πολιτών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Οι αριθμοί ευημερούν αλλά η πραγματικότητα τους διαψέυδει…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!