Ε.Αχτσιόγλου: «Διπλή εξαπάτηση με το power pass – Το πάρτι της αισχροκέρδειας συνεχίζεται»

«Ο κ. Μητσοτάκης σκόπιμα καλλιέργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για αποζημιώσεις της τάξης των 600 ευρώ»

Ε.Αχτσιόγλου: «Διπλή εξαπάτηση με το power pass – Το πάρτι της αισχροκέρδειας συνεχίζεται»

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε σήμερα ότι «υπάρχει γενικευμένη κατακραυγή για το “power pass” και οι πολίτες δεν είναι αδίκως αγανακτισμένοι. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών έρχονται μπροστά στα δικά τους ψέματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης σκόπιμα καλλιέργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για αποζημιώσεις της τάξης των 600 ευρώ. Από το γραφείο του υπήρχε συστηματική προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες ότι θα λάβουν 600 ευρώ. Ενδεικτικές είναι οι αναρτήσεις στο twitter του κ. Δημητριάδη για το “πώς θα λάβετε τα 600 ευρώ”», πρόσθεσε.

«Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι μία διπλή εξαπάτηση: 1) Οι πολίτες επ’ ουδενί δεν λαμβάνουν 600 ευρώ, η μέση επιδότηση είναι 17 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες, ενώ οι λογαριασμοί φτάνουν 4 και 5 φορές πάνω. 2) Ενώ είχε ρητά υποστηριχθεί από τον υπουργό Οικονομικών ότι θα αποζημιωθεί το 95% των νοικοκυριών, τελικά το 40% όσων έλεγε ο κ. Σταϊκούρας δεν λαμβάνουν απολύτως τίποτα», σημείωσε.

«Εντωμεταξύ συνεχίζεται το πάρτι της αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να βάζει πλάτες στο καρτέλ στην αγορά ενέργειας και αυτά τα πενιχρά επιδόματα τα δίνει μετά από πολλαπλάσια αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών, από την υπερβάλλουσα φορολογία λόγω της ακρίβειας», υπογράμμισε.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει βρεθεί σε μία δύσκολη συγκυρία με μία κυβέρνηση που την έχει φέρει σε ακραία αρνητικές θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, στη δυσαναλογία μισθού προς κόστος καυσίμων, στην τιμή της βενζίνης».

Τόνισε, παράλληλα, την «ανάγκη λήψης μέτρων σε δύο επίπεδα, ρυθμιστικά και φορολογικά, με παρέμβαση στην αγορά ενέργειας και πλαφόν στη χονδρική, στη λιανική τιμή και στα κέρδη των εταιρειών, με ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο που θα ασκεί κοινωνική παρέμβαση, με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισήμανε, τέλος, ότι η ΝΔ έχει ως στόχο την «εξυπηρέτηση ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων», γι’ αυτό «είναι κοινωνική αναγκαιότητα η αλλαγή κυβέρνησης», γιατί «με τις σωστές προτεραιότητες μπορεί να προστατευτεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.