Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης τόνισε πώς «ο Αλέξης Τσίπρας έχει και εκείνος ευθύνη να εμφανιστεί ξανά στο πολιτικό προσκήνιο».

Παράλληλα, επανήλθε στις προτάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα στην Αριστερά που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη ενός προοδευτικού μετώπου και μπορούμε να συζητήσουμε τι σημαίνει για μένα τουλάχιστον, να είσαι κάποιος προοδευτικός το 2024».

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της το Σάββατο στην ΕΡΤ, «αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια πρωτοβουλία ανθρώπων οι οποίοι από τους κοινωνικούς φορείς, από κάτω προς τα πάνω, να προχωρήσει σε μια συνδιάσκεψη, προγραμματική-προγραμματική σύγκλιση και σε ένα συνέδριο για τη συγκρότηση ενός τέτοιου ενιαίου ψηφοδελτίου μέσα στο 2025, όπου θα κληθούν τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία να δώσουν τους δικούς τους υποψηφίους.

«Τολμηρό; Ναι. Φιλόδοξο; Ναι. Ρεαλιστικό; Πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, η πρώην υπουργός επισήμανε καταρχάς την ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει και εκείνος ευθύνη να εμφανιστεί ξανά στο πολιτικό προσκήνιο. Έχω συνεργαστεί με όλους και, φυσικά, έχω τις προτιμήσεις μου, αλλά δεν θα τις εκφράσω δημόσια. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ είναι να θέσει τρεις βασικές ερωτήσεις: Τι έχει προσφέρει ο καθένας; Τι έργο έχει αφήσει; Και τι θέλει να κάνει στο μέλλον;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας επισήμανε ότι «εάν δεν υπάρξει ανασύνταξη, η δημοκρατία μας θα κινδυνεύσει. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες αξιόπιστες επιλογές για το μέλλον, αλλιώς θα χάσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό μας».