ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

«Μπηχτή» Σ.Κασσελάκη σε Α.Τσίπρα: «Με την προεδρία μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγχωνευθεί σε οποιοδήποτε σχήμα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ρευστοποιηθεί και να συγχωνευθεί σε οποιοδήποτε σχήμα» υποστήριξε

«Μπηχτή» Σ.Κασσελάκη σε Α.Τσίπρα: «Με την προεδρία μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συγχωνευθεί σε οποιοδήποτε σχήμα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε συνέντευξή του στο παράθυρο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, το οποίο άνοιξε χθες από τον Πειραιά ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του προκατόχου του, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν την παρακολούθησε, αλλά διάβασε σχετικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες για να προσθέσει πως «αυτό που ξέρω είναι ότι δεν μου έχει δοθεί μια ανάσα από την πρώτη στιγμή που έγινα πρόεδρος για να προωθήσω τις αλλαγές» στο κόμμα. «Είμαι εδώ για να μην είμαι μεταβατικός πρόεδρος» μιας «συναίρεσης κομμάτων» σημείωσε, στο ίδιο πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς για σχέδιο υπονόμευσής του.

«Όταν βλέπεις ανθρώπους που έχουν δράσει αντιδημοκρατικά μέσα στα όργανα να επικροτούν συζητήσεις για νέους φορείς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας για την συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ το 2023 πως «δεν θέλαμε να στηρίξουμε πρώην υπουργικά συμβούλια, πρώην κυβερνήσεων». Στον αντίποδα, «με την προεδρία μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ρευστοποιηθεί και να συγχωνευθεί σε οποιοδήποτε σχήμα» υποστήριξε ο ίδιος, δηλώνοντας ακόμη πως «μπορώ να συνεργαστώ και με τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Με αφορμή την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων, «μόνο το Συνέδριο απορρίπτει ή εγκρίνει υποψηφιότητες» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιέγραψε πως στο Συνέδριο θα υπάρχει μια πρόταση για άρσης της πρότασης μομφής στο πρόσωπό του. αν δεν τους βγαίνουν τα κουκιά θα θέλουν να το αναβάλλουν, ισχυρίστηκε, ωστόσο, για το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, το οποίο, όμως, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Για τη δυνατότητα συνύπαρξής του με τους εσωκομματικούς του επικριτές την επόμενη ημέρα, «δεν θα υπάρχει κανείς ex officio» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως η βάση θα επιλέγει στο εξής τα στελέχη, αν και απέκλεισε από «στενούς συνεργάτες» του όσους σήμερα ανήκουν στην εσωκομματική «αντιπολίτευση».

«Τα χαρτιά μου έχουν κατατεθεί» απάντησε ακόμη αναφορικά με την λήξη της υποβολής υποψηφιοτήτων, ενώ ανταπάντησε ότι «το κόμμα είναι μόνο ο λαός του, δεν είναι ο πρόεδρός του, δεν είναι τα όργανα». «Αφήστε με να χάσω στην κάλπη. Τι φοβάστε;» επανέλαβε για μια ακόμη φορά προς την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ επισήμανε ότι «στο συνέδριο θα υπάρξει ψήφισμα για την ακύρωση της άρσης εμπιστοσύνης, ανακήρυξη υποψηφιοτήτων και απόφαση για εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής».

Για τη δημοσκοπική καταγραφή του κόμματος στο 6,5%, «λες και δεν ήμασταν σε μονοψήφια ποσοστά όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης ενώ διερωτήθηκε «το 41% πως έγινε 28% από μόνο του;». Στην ίδια κατεύθυνση, το «6,5% γίνεται εύκολα 20%, αν γίνουν οι εκλογές που προτείνω» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «προφανώς το 6,5% έχει προκύψει τους τελευταίους δύο μήνες μετά την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, «η πρόθεσή μου είναι να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό βασίζεται στο εάν η διαδικασία του συνεδρίου είναι δημοκρατική» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, αφήνοντας για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κόμμα. Παράλληλα, «αν υπάρξουν τεράστιες ελλείψεις στο Μητρώο Μελών θα πρέπει να συζητήσουμε πως εκφράζεται η βάση δημοκρατικά» συνέχισε, ενώ «αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει να μην κάνει συνέδριο ή να κόβει συνέδρους με αντιδημοκρατικό τρόπο, τότε πρέπει να πούμε τα αυτονόητα» ισχυρίστηκε, αμφισβητώντας εμμέσως την εσωκομματική διαδικασία.

Ταυτόχρονα, «θα κάνω τα πάντα να μην ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου για τον πρώην πρωθυπουργό, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «εάν εννοεί η κυρία Νοτοπούλου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ελπίδα να της θυμίσω ότι είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Απέναντι στην πιθανότητα να εμφανιστεί «πολιτική εκπροσώπηση» της «μεγάλης πλειοψηφίας» στον απόηχο της παρέμβασης του κ. Τσίπρα, «βεβαίως το θεωρώ αυτό για αυτό το λόγο αγωνίζομαι στην κοινωνία» απάντησε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ακόμη πως «καταρχάςταιριάζω στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο προκάτοχός μου ο Αλέξης με επέλεξε για το Επικρατείας».

Σε ερώτημα για την αποχώρηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την ομιλία του Νίκου Παππά, «ήταν μια παιδαριώδης επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει πως «είναι νόμιμα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Άρα θεωρώ ότι είναι αντιθεσμικό και αλαζονικό και υποκριτικό», όπως είπε. «Ό,τι άποψη και να έχει κανείς για τον Νίκο Παππά δεν είναι στην ευχέρεια κανενός να του αφαιρέσει το ρόλο που έχει στη βουλή», εκτίμησε ο κύριος Κασσελάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν υπάρξει έλλειμα δημοκρατίας στο τέλος της ημέρας στο ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών» όπως είπε, ενώ «εάν οι εκλογές για συνέδρους γίνουν με το σωστό τρόπο, δεν υπάρχει αμφιβολία» ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και νίκη από την πρώτη Κυριακή» προέβλεψε ο ίδιος και κατέληξε, υποστηρίζοντας ότι «όσοι λένε ότι ρευστοποιώ το κόμμα, εξαϋλώνω το κόμμα, λένε ψέματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.