ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 60,000 στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Φαραντούρης: «Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και με αυτοπεποίθηση και όχι ουραγό με ηττοπάθεια»

«Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου με μεγάλη εγκράτεια και πολύ σεβασμό»

Ν.Φαραντούρης: «Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και με αυτοπεποίθηση και όχι ουραγό με ηττοπάθεια»

Ο Νικόλας Φαραντούρης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (2/10) τόνισε πώς «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και με αυτοπεποίθηση και όχι ουραγό με ηττοπάθεια».

Παράλληλα, ο υποψήφιος πλέον πρόεδρος και εκλεγμένος ευρωβουλευτής του κόμματος ανέφερε πώς «το σκέφτηκα πολύ και σοβαρά πριν καταθέσω μια υποψηφιότητα. Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου με μεγάλη εγκράτεια και πολύ σεβασμό σε μιας διαδικασία ενός κόμματος πληγωμένου που τα μέλη του θέλουν να επουλώσει τις πληγές του».

Και συμπλήρωσε: «Ο χώρος με τον οποίο εξελέγην σπαράσσεται και κλυδωνίζεται από μια εσωστρέφεια που μας πληγώνει όλους, η δική μου συμμετοχή έχει να κάνει με αυτή την αγωνία, και τη δυνατότητα ενδεχομένως να μπορέσω να παίξω και εγώ κάποιον ρόλο στην εξωστρέφεια, στη σοβαρότητα και στην πολιτικότητα της αντιπαράθεσης».

Για το εάν τον πίεσαν οι «87» να καταθέσει υποψηφιότητα

Κληθείς να απαντήσει στα σχόλια ότι κατεβαίνει στις εκλογές μετά από πιέσεις των 87 καθώς και γιατί δεν «τραβάει» η υποψηφιότητα Φάμελλου είπε:

«Δεν ετεροπροσδιορίζομαι, η απόφασή μου δεν είχε να κάνει ούτε με στάθμιση άλλων υποψηφιοτήτων ούτε με παρακίνηση αλλότριων συμφερόντων ή ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Είχε να κάνει με μια προσωπική απόφαση που έλαβα, φυσικά κατόπιν παρότρυνσης μελών, ανθρώπων που σέβομαι την γνώμη τους, ανθρώπων που πονάνε το κόμμα και που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη και σοβαρή διαδρομή.

Σταθμίζοντας και εγώ, με την οικογένειά μου, και τελικά λαμβάνοντας προσωπικά την απόφαση βρίσκονται στην κούρσα της διαδοχής. Δεν έχει να κάνει με καμία ομάδα, δεν έχει να κάνει με καμία ομαδοποίηση, αν είχε να κάνει με όλα αυτά δεν θα έμπαινα καν στον κόπο ούτε καν να το σκεφτώ. Θα καθόμουν στην ευρωβουλή να απολαύσω μια πολυτελή παραμονή 5ετούς θητείας».

«Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ηγηθεί της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Πρέπει να είναι ο μπροστάρης των εξελίξεων. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει πρωτοβουλίες και οφείλει να πάρει στο μέλλον και αυτό διακηρύσσω.

Να μπει μπροστά και να συζητήσει με όμορους χώρους. Δεν σημαίνει συγχώνευση, δεν σημαίνει χυλός όπως πολύ ατυχώς ακούσαμε και από την ηγεσία να λέγεται μετά τις ευρωεκλογές, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι ένα κοινό αίτημα όλου του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου απέναντι σε συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές που μας πάνε πίσω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

«Εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και με αυτοπεποίθηση και όχι ουραγό με ηττοπάθεια», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται περί αγνωμοσύνης: «Το αμετροεπές, το αλαζονικό και το άκαιρον νομίζω ότι επιστρέφεται σε όσους θεωρούν ότι η δική μου διαδρομή, 25 χρόνια επαγγελματικού και ακαδημαϊκού βίου και πάνω από 10 χρόνια στο δημόσιο λόγο με πολιτική αντιπαράθεση οφείλεται σε αυτούς».

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Έχω εκλεγεί πρόσφατα μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και έχω αναλάβει σοβαρές ευθύνες πράγμα το οποίο το αποδέχομαι με ενθουσιασμό και όχι με βάρος όπως γράφτηκε.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ευχάριστες και αυτές τις ευθύνες φροντίζω να τις μετουσιώσω σε εξωστρέφεια για το χώρο μου. Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλοί ηγέτες κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Η κοινοβουλευτική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι ενιαία».

Ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ζήτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι προφανώς μια συλλογική διαδικασία, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφασίζουν για τον πρόεδρο της ΚΟ και υπό αυτή την έννοια αυτές οι διαδικασίες θα ακολουθηθούν και τότε αν με έχουν τιμήσει τα μέλη και οι φίλοι με την εμπιστοσύνη τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.