ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ν.Παππάς: «Στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τους φόρους

Ν.Παππάς: «Στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ»

Ο Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, τονίζοντας πώς «στην οικονομία, η Νέα Δημοκρατία και η αλήθεια δεν έχουν συναντηθεί ποτέ».

Σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε οικονομικά στοιχεία για την απασχόληση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τους φόρους σε μια προσπάθεια να καταρρίψει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι απαντήσεις του Νίκου Παππά στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη είχαν ως εξής:

  1. Απασχόληση: Είμαστε στην 26η θέση στην Ε.Ε. με μόλις 67% απασχόληση το 2023. Οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης. Και, δυστυχώς, καταγράφουμε ρεκόρ θανάτων από εργατικά δυστυχήματα.
  2. Επενδύσεις: Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ε.Ε. στις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ με 15%. Στις τελευταίες θέσεις είναι και στις εξαγωγές.
  3. Ανάπτυξη: Στην ανάπτυξη τετραετίας είμαστε στην 21η θέση με περίπου 1,5% ανάπτυξη ανά έτος. Μια ανάπτυξη για λίγους, αφού είμαστε τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη.
  4. Φόροι: Παρά την αύξηση των φορολογικών εσόδων (πάνω από 40% από το 2021) και του ΦΠΑ (πάνω από 50%), η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να πάρει μέτρα ανακούφισης για τους πολλούς.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σχολίασε συμπερασματικά ο κ. Παππάς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναντηθεί με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Ας κάνει τουλάχιστον μια προσπάθεια να συναντηθεί, έστω και μία φορά, με την αλήθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.