«Είναι δυνατόν να σε θέλουν για πρόεδρο σε ένα κόμμα του οποίου δεν σέβεσαι τις λειτουργίες του και τα στελέχη;» αναρωτήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη για τον Στέφανο Κασσελάκη το πρωί της Δευτέρας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε σχετικά με την απόφαση αποκλεισμού του Σ.Κασσελάκη από τις υποψηφιότητες για πρόεδρος στο κόμμα πως «όταν η συμπεριφορά δεν γίνεται με όρους πολιτικής αλλά με γεγονότα παραγωγής παραπολιτικής, τότε δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος σε ένα κόμμα ως πρόεδρός του».

Όσον αφορά τα επεισόδια έξω από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυτά που είδατε ήταν έξω από το ξενοδοχείο από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και με παρότρυνση που είχε γίνει επισήμως με λογαριασμούς που είχαν οργανώσει έφοδο. Τους έχω ξαναδεί αυτούς σε ανάλογες συμπεριφορές, πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, Τα παρατράγουδα δεν ήταν το πικ μας, δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές».

«Προσπαθώ να το ερμηνεύσω και αισθάνομαι ότ είναι κόσμος που είναι απογοητευμένος και προσπαθεί να είναι στα γεγονότα. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω αλλά μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που το οργανώνουν» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της ΚΕ που ήταν έξω από τη συνεδρίαση και προσπάθησαν μια μη συνεδρίαση, να μην υπάρξει απαρτία».

Σύμφωνα με την Ο.Γεροβασίλη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «δεν είναι κάτι που έγινε ξαφνικά. Η αμφισβητήση του κ. Κασσελάκη έγινε ορατή εντόνως μετά τις ευρωεκλοέγές και είχα πει τότε να πάμε σε εκλογές επειδή υπήρχε αμφισβήτηση. Δείτε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ. Εκείνος είπε “κάντε μου μομφη” επειδή πίστευε ότι δεν θα γίνει και αυτό δείχνει ότι δεν γνωρίζει το κόμμα όπως δεν το γνωρίζουν και οι σύμβουλοί του. Η αμφισβήτησή του ήταν από τα κάτω και όχι από 3 άτομα ξεκρέμαστα»

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, ακόμα, ότι «δεν έχω ακούσει για αναβολή συνεδρίου. Πολύ καιρό τώρα παράγουμε αρνητικά γεγονότα, η απαξίωση ενός χώρου που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυβερνούσε της χώρα δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο. Θα κάνουμε όσα είναι δυνατόν να κάνουμε εντός των διαδικασιών και των καταστατικών προβλέψεων για να διακόψουμε το καθοδικό σπιράλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια εκτίμησε, τέλος, ότι «καταστατικά και πραγματικά πιστεύω ότι η απόφαση της ΚΕ δεν ανατρέπεται. Εγώ θα στηρίξω όποια επιλογή θεωρώ ότι συμβάλλει θετικά στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει φερέφωνα αλλά εγώ εκφράζω τον εαυτό μου, έχω και άλλες συμπάθειες στον χώρο».