ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Ο.Γεροβασίλη: «Σήμερα με ευθύνη του πρώην προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε μια διαλυτική κρίση»

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα και κινδύνους»

Ο.Γεροβασίλη: «Σήμερα με ευθύνη του πρώην προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε μια διαλυτική κρίση»

Η Όλγα Γεροβασίλη σε άρθρο της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», τονίζει πώς «σήμερα, δυστυχώς, με ευθύνη του πρώην προέδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια διαλυτική κρίση».

Παράλληλα αναφέρει πώς «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα και κινδύνους».

Και συνεχίζει:

«Η ακρίβεια συνεχίζει να μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας, η στεγαστική κρίση στερεί από τις νέες και τους νέους τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ανεξάρτητοι το μέλλον τους και η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης.

Οι ανισότητες αυξάνονται από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να τροφοδοτεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στη γειτονιά μας, με το Μεσανατολικό να παίρνει και πάλι φωτιά, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτεί άμεσα πολιτικές που θα θωρακίσουν την οικονομία και την κοινωνία.

Η χώρα χρειάζεται εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, διαφορετικά ο κίνδυνος της ακροδεξιάς είναι κάτι περισσότερο από ορατός. Βλέπουμε άλλωστε τι συμβαίνει σε όλο και περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, καμιά εναλλακτική προοδευτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς έναν ισχυρό, σοβαρό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κινητήριο μοχλό σε αυτή την προσπάθεια.

Σήμερα, δυστυχώς, με ευθύνη του πρώην προέδρου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια διαλυτική κρίση, η οποία όσο παρατείνεται τόσο απογοητεύονται οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και τόσο μειώνονται οι προοπτικές πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

Είναι προφανές, ότι το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθημερινά ο κ. Κασσελάκης, βολεύει στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του.

Απέναντι σε ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα με στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας θα αντιδρούσε, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί. Ακόμη κι αν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν ορισμένες φορές που τις καθιστούν αναγκαίες.

Είναι κρίσιμο να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις μικρότερες απώλειες από τη σημερινή κρίση, ώστε να χτίσουμε την προγραμματική μας πρόταση και να σχεδιάσουμε την πολιτική μας δράση μας στις νέες συνθήκες, μέσα και έξω από τη Βουλή, για μια ισχυρή Αριστερά, κεντρικό πυλώνα του προοδευτικού κόσμου της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να εμπνεύσει ξανά. Να δώσει πάλι ελπίδα στον ελληνικό λαό και προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης στη χώρα απέναντι στις άδικες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στους κινδύνους που γεννώνται για την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε ένα διεθνές περιβάλλον αναταραχών, αλλά και από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.