ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσαν επιστροφή Παύλου Πολάκη κι εκείνος απαντά: «Εμένα με ρωτήσατε αν θέλω;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσαν επιστροφή Παύλου Πολάκη κι εκείνος απαντά: «Εμένα με ρωτήσατε αν θέλω;»

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Π.Πολάκη να απαντά ότι «Δεν είμαι

Ο βουλευτής Χανίων είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο, μετά το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού για τα σχόλια που έκανε ο ίδιος κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάλεσε τον Παύλο Πολάκη και τον ενημέρωσε για την απόφαση του προέδρου την οποία γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο ίδιος του είπε ότι θα τα πουν οι δυο τους από κοντά σε επόμενο χρόνο.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε με τη σειρά του δεκτή την πρόσκλησή προφορικά στο προεδρείο της Βουλής αλλά σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αμέσως μετά διευκρίνισε ότι επιμένει στην όποια κριτική έχει κάνει, ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω ενώ άφησε και αιχμές προς την ηγεσία για τον τρόπο που διαγράφηκε αλλά και επανήλθε στην ΚΟ.

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη ήταν άμεση:

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος.

Λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας πως ήταν μια ευκαιρία για να ξεμπερδέψουν μαζί μου», τόνισε ο βουλευτής Χανίων.

Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν», είπε ακόμη.

Η επιστολή που έστειλε εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς στον Πρόεδρο της Βουλής:

Ποινή για ζητήματα συμπεριφοράς – Αυτός ο κύκλος έκλεισε

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι η απόφαση για επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο βουλευτής υπέστη μία ποινή για ζητήματα συμπεριφοράς, αλλά αυτός ο κύκλος έχει κλείσει. Κανείς δεν περισσεύει ήταν το μήνυμα ακόμα του Νίκου Παππά που δήλωσε επίσης ότι δικαίωμα κριτικής έχουν όλα τα μέλη.

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής» σημείωσε ο κ. Παππάς ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε τα εξής:

«Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Η διαγραφή Πολάκη και η κόντρα με τη Λινού

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παύλος Πολάκης διαγράφηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούλιο μετά το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού για τα σχόλια που έκανε ο κ. Πολάκης κατά της συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κόντρα Λινού – Πολάκη συνεχίστηκε με τον βουλευτή Χανίων να την κατηγορεί εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είχε συστήσει λάμβανε απευθείας αναθέσεις από φορείς του δημοσίου αποκομίζοντας ταυτόχρονα σημαντικά κέρδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Λινού τέθηκε τελικά εκτός ΚΟ καθώς οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν την ηγεσία του κόμματος ενώ αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια να προαναγγέλλει νομικές κινήσεις κατά Πολάκη και τον βουλευτή Χανίων να υποδέχεται θριαμβευτικά την απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.