ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Σ.Κασσελάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ολιγόλεπτο βίντεο

Με περιοδείες, συναντήσεις με κοινωνικές και εργασιακές ομάδες και συνεντεύξεις, συνεχίζουν οι άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας την προεκλογική τους δραστηριότητα

Ο Σ.Κασσελάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ολιγόλεπτο βίντεο

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τέως πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναπτύσσει το σχέδιο του για το κόμμα και το όραμά του για τη χώρα, επιχειρώντας ολική επαναφορά στο εσωκομματικό τοπίο και ταυτόχρονα, δυναμική είσοδο στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Εν τω μεταξύ, με περιοδείες, συναντήσεις με κοινωνικές και εργασιακές ομάδες και συνεντεύξεις, συνεχίζουν οι άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας την προεκλογική τους δραστηριότητα.

Αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία Κασσελάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνέντευξή του στο Kontra, επιμένει για ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία: «Πρέπει να γίνει debate και όχι μια φορά. […] Υπάρχουν αποφάσεις οργάνων που έχουν διατυπώσει τη διαφωνία τους με την ασκούμενη πολιτική της προηγούμενης ηγεσίας, η οποία έκανε ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ τον έχει ανάγκη η κοινωνία. Είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».

Σφοδρή παραμένει και η κριτική του Παύλου Πολάκη προς τον τέως πρόεδρο. «Είναι και δικό μου λάθος», δήλωσε για την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, σε συνέντευξή του στο ΟΝΕ. Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική προς τον τέως πρόεδρο, ανέφερε ότι «τα σκέπασε όλα η εικόνα της προσωπικής του υπερπροβολής, της ιδιοσυγκρασίας του, του πλούτου». Για τη δική του, δε, υποψηφιότητα τόνισε: «δεν κατεβαίνω για να χάσω και είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που λέω».

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Φαραντούρης «κλείνει το μάτι» σε πρωτοβουλίες για κεντροαριστερές συνεργασίες, με «μπροστάρη» όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει πρωτοβουλίες και οφείλει να πάρει στο μέλλον και αυτό διακηρύσσω. Να μπει μπροστά και να συζητήσει με όμορους χώρους. Δεν σημαίνει συγχώνευση, δεν σημαίνει χυλός όπως πολύ ατυχώς ακούσαμε και από την ηγεσία να λέγεται μετά τις ευρωεκλογές, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι ένα κοινό αίτημα όλου του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου…»

Οι «σταθμοί» του επόμενου μήνα

Η πρώτη μετωπική εσωκομματική σύγκρουση θα γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, κατά την οποία είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει η πρόταση από την πλευρά των “100” για αποσύνδεση της ημερομηνίας εκλογής προέδρου από την ημερομηνία εκλογής μελών Κεντρικής Επιτροπής. Εξ ορισμού λοιπόν, διαμορφώνεται πολεμικό κλίμα ανάμεσα στους “100” και τους κασσελακικούς οι οποίοι «διαβάζουν» σε αυτό το ενδεχόμενο, προσπάθεια να παραμείνει υπό ομηρία ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμα και αν καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος.

Δεύτερο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης θα αποτελέσει η εκλογή συνέδρων ενόψει του έκτακτου συνεδρίου. Έμπειρα στελέχη τονίζουν με νόημα ότι όποιος θα ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων θα κερδίσει τα πάντα. Η σχετική εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί πανελλαδικά στις 19-20 Οκτωβρίου. Ζυμώσεις και κινήσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: κάθε πλευρά να διαμορφώσει ευνοϊκούς αριθμητικούς συσχετισμούς ώστε να κερδίσει την πλειοψηφία των συνέδρων.

Στο συνέδριο η «μητέρα των μαχών» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με απόλυτη βεβαιότητα ωστόσο η «ώρα μηδέν» για τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στο έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου. Θεωρείται δεδομένο ότι οι σύνεδροι που θα βρίσκονται στην πλευρά Κασσελάκη θα θέσουν ζήτημα ανάκλησης της καθαίρεσής του, από την Κεντρική Επιτροπή. Εφόσον θα καταθέσει υποψηφιότητα, αποδέχεται και το γεγονός ότι έχει εκπέσει του αξιώματος, δηλώνει η πλευρά των “100”.Αποκαλυπτικές για τις προθέσεις των υποστηρικτών του τέως πρόεδρου, ήταν οι αναφορές της Θεοδώρας Τζάκρη σε τηλεοπτική συνέντευξή της, στην οποία ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, οι εκλογές θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. «Αλλά το άγος της ανατροπής και οι λόγοι που οδηγηθήκαμε εκεί, νομίζω ότι θα προσελκύσει το αποκλειστικό ενδιαφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά, προϊδεάζοντας για τις κινήσεις της πλευράς Κασσελάκη.

Ενόψει της κρίσιμης ΚΕ το Σάββατο, σήμερα, στις 17.30, συνεδριάζει η ΠΓ.  Χθες πάντως σε ένα ακόμα εσωκομματικό επεισόδιο, αρκετά στελέχη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, προσκείμενα στην πλευρά Κασσελάκη, αποχώρησαν από συνεδρίασή της, έπειτα από κόντρα με μέλη που πρόσκεινται στους “100”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλογίζουν σε αυτούς ότι αρνήθηκαν να θέσουν σε συζήτηση ζήτημα που ανέκυψε με οδηγία που απεστάλη, όπως υποστηρίζουν, από μέλος του Οργανωτικού, σε νομαρχιακές και οργανώσεις μελών και η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των «κασσελακικών, παραπέμπει σε προτροπή για αυτολογοκρισία στις αναρτήσεις τους, στους επίσημους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.