Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΕ, όπου θα τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, μετά και τα εξώδικα που απέστειλε σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή, ο Παύλος Πολάκης πήρε θέση για όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πολάκης, που από χθες έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, επιμένει «να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς “δηθενισμούς” και αποκλεισμούς στις εκλογές», εκφράζοντας τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο διαγραφής του έκπτωτου προέδρου.

Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας. «”Εξώδικα” και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται. Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες», τόνισε.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας. «Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν. Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα», ανέφερε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…

Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεκδικήσω την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ταύτισα τον σκοπό μου, για μια φορά ακόμα, με το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης με όρους αριστερής ηθικής και οράματος.

Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται.
Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως ,με τιμια αντιπαραθεση και με όλους παρόντες.
Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή,ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά.

Ένα πρόγραμμα ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ της κοινωνίας της εργασίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων που αξίζουν μια ισότιμη ευκαιρία στην Χώρα τους και των αδύναμων.

Απευθύνομαι στο δημοκρατικό λαό αυτης της χωρας ,από τους τιμιους συντηρητικους-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά , για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση ,αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας.
Μια νέα πολιτική αναδιανομης του πλούτου που δεν θα εξαρτάται από τα συμφεροντα των λιγων ή τις προσωπικές ατζέντες και θα απελευθερώνει την δύναμη των πολιτών και ειδικα της νεας γενιάς!
Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ΕΝΤΙΜΗ Ελλάδα με ισοτητα και στις ευκαιριες και στην απολαυση των αγαθων που παραγει η ανθρωπινη γνωση της εποχης μας!

Μια νέα σχέση με το παρόν και το μέλλον.

Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπηρξαν ούτε θα υπάρξουν.
Αυτο που χρειαζεται ειναι λαικες δυναμεις σε κίνηση και ηγεσια που να ανταποκρινεται στις κοινωνικες αναγκες και δικαιώματα

Ξεκίνησα την πορεία μου στον λαό με μόνους συμμάχους τον λαό και το έργο μου, που το σύστημα αποκρύπτει εδώ και δέκα χρόνια. Όχι πια. Τώρα οι αληθειες μου θα ακουστούν.

Φοβούνται την ατομική και συλλογική ικανότητα.

Θέλουν την κοινωνία εξαρτημένη και φοβισμένη.

Ούτε σε μένα, ούτε στην πλειοψηφια από εσας χάρισε η ζωή κάτι.

Σας προσκαλώ να πλαισιώσετε τον αγώνα μου και να ακούσετε με ανοιχτή καρδιά το μήνυμά μου.

Ας κάνουμε την θέλησή μας για αλλαγή, δύναμη ανατροπής και δικαιοσύνης.

Ελάτε μαζικά στις κάλπες να εκλέξουμε Πρόεδρο στις 24 Νοεμβρίου.

Παντού στην Ελλαδα θα διαδωσουμε το μηνυμα της αναδιανομης-δικαιοσύνης-ανατροπης!

Ο μεγάλος και νικηφόρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μόνη, εθνικά ωφέλιμη, επιλογή.

Ας το καταφέρουμε μαζί!
Καλή δύναμη και καλούς αγώνες να έχουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, υποψήφιος Προέδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
ΥΓ Αύριο στο Λασιθι,μεθαυριο στο Ρέθυμνο(φωτο 2-3)