ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

«Πυρά» Κ.Ζαχαριάδη: «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος γιατί δεν σέβεται ”τα εγώ κάτω από τα εμείς΄”»

«Πριν από 11 μήνες μιλούσε για αποστάτες» πρόσθεσε

«Πυρά» Κ.Ζαχαριάδη: «Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος γιατί δεν σέβεται ”τα εγώ κάτω από τα εμείς΄”»

«Πυρά» στον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν σέβεται τον γενικό κανόνα «τα εγώ κάτω από τα εμείς», εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος – με αφορμή τοποθετήσεις βουλευτών που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να φύγουν αν δεν είναι υποψήφιος – υπενθύμισε ότι έκανε λόγο για «αποστάτες και 5η φάλαγγα» όταν αποχώρησαν τα στελέχη που ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά.

«Δεν πιστεύω ότι περισσεύει κανένας. Πρέπει να σεβαστούν όλοι έναν γενικό κανόνα, “τα εγώ κάτω από τα εμείς”. Αυτό δεν σέβεται ο κ. Κασσελάκης γι αυτό δεν μπορεί, σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή να είναι υποψήφιος και μετά να κοιτάξουμε να ανασυγκροτήσουμε το χώρο και όχι να το διαλύσουμε» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Κ.Ζαχαριάδης.

Στην ερώτηση αν προβληματίζεται για το ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών σε περίπτωση αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη απάντησε: «Όλοι όσοι έχουν εκλεγεί αυτή τη στιγμή βουλευτές εκλέχτηκαν το καλοκαίρι του ’23 και κατέβηκαν με ένα κόμμα το οποίο πήρε 17,8% με πρόεδρο τότε τον Αλέξη Τσίπρα. Όλοι έχουμε συζητήσει ότι πάνω από όλα είναι η συλλογικότητα. Θυμίζω τον οξύ καταγγελτικό λόγο, ο οποίος είχε υιοθετηθεί (σ.σ. κ. Κασσελάκη) γι αυτούς, οι οποίοι αποχώρησαν με τη Νέα Αριστερά. Θυμάστε τους χαρακτηρισμούς τότε όπως αποστάτες και 5η φάλαγγα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος, ο οποίος έλεγε 11 μήνες αυτά τα λόγια στις τηλεοράσεις και υπάρχουν αναρτημένα τα βίντεο, θα διαφοροποιήσει τη θέση του σήμερα».

Παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα κόμμα σε κρίση και είναι σαφές ότι κάνουμε μια προσπάθεια να την υπερβούμε αυτή την κρίση. Πολλοί κομματικοί σχηματισμοί και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει μικρές και μεγαλύτερες κρίσεις. Αλλά εγώ επειδή έχω εμπιστοσύνη και στο στελεχιακό δυναμικό και κυρίως στην κοινωνική μας βάση, την οποία την έχουμε πληγώσει και την έχουμε ταλαιπωρήσει, εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».

Κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν την Πέμπτη στην Πολιτική Γραμματεία, ο Κ.Ζαχαριάδης είπε ότι «ο προσανατολισμός μας και η τροχιά μας δεν πρέπει να είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Η τροχιά μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, οι προτάσεις, η ανάδειξη των ζητημάτων».

Όσον αφορά τη διεξαγωγή του συνεδρίου σημείωσε ότι «σκοπός είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες θα έχουν κατατεθεί μέχρι τις 24 του μήνα και η διεξαγωγή των εκλογών».

«Είδαμε ότι δεν έχει στόχο να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ μια δύναμη η οποία να ανακτήσει τα κυβερνητικά του χαρακτηριστικά, αλλά δημιουργεί διαρκώς εσωτερικούς εχθρούς. Φτιάχνει μέτωπα, χρησιμοποιεί μια ορολογία ξένη προς τον πολιτικό χώρο, τον οποίο έρχεται να υπηρετήσει» είπε ακόμα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την ιστοσελίδα «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» που πάει να δημιουργήσει ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι μέσω αυτής πάει να δημιουργήσει βάση δεδομένων για να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.