Στη Λάρισα βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σ.Φάμελλος, στα πλαίσια των προεκλογικών του ομιλιών από όπου τόνισε με σαφές αιχμές προς τον Σ.Κασσελάκη πως «Εμείς θέλουμε κόμμα των μελών, δεν θέλουμε μέλη για τον πρόεδρο, ούτε ένα κόμμα followers και οπαδών».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

«Είναι ξεκάθαρα συμβολικό ότι ξεκινάω από μία εκδήλωση στη Λάρισα και όχι στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι η περιφέρεια της χώρας μας έχει να δώσει πάρα πολλά. Και ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκέντρωση και αναζωογόνηση της υπαίθρου. Είχα σκοπό να έρθω στη Λάρισα για να έχω και την ευκαιρία να ανακοινώσω και επίσημα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μπροστά σας. Η παρουσία σας είναι ένα ισχυρό πρόσταγμα να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Και μου δίνετε δύναμη με αυτό…

Και σήμερα δίνετε μία απάντηση με την παρουσία σας, ότι πάμε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ». Η δική μου αφετηρία είναι η παρακαταθήκη της Αριστεράς, είναι οι ιδέες και οι αγώνες της Αριστεράς. Το κόμμα μελών είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Τα μέλη για τον πρόεδρο δεν είναι κόμμα, αυτή είναι η βασική διαφορά μας. Εμείς θέλουμε κόμμα των μελών, δεν θέλουμε μέλη για τον πρόεδρο, ούτε ένα κόμμα followers και οπαδών. Θα βγω μπροστά για να έχουμε ενεργούς πολίτες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εξουσία η θέση του προέδρου, είναι ευθύνη. Το «θα βγω μπροστά» σημαίνει ότι θα εγγυηθώ ότι θα υπάρχει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατία, για να υπάρχει και έξω στην κοινωνία δημοκρατία.

Να ανοίξουμε τις Οργανώσεις, να κάνουμε προσυνεδριακό διάλογο μέσα στο κόμμα, μέσα στον iSYRIZA. Δεν έχουμε ανάγκη άλλες σελίδες και άλλα δρομολόγια… Το σπίτι μας θέλουμε να δυναμώσουμε, το σπίτι μας θέλουμε να προστατεύσουμε, το σπίτι μας θέλουμε να ξαναχτίσουμε. Στην Αριστερά έχουμε έρθει για να φτιάχνουμε, για να δημιουργούμε, επειδή δεν χρωστάμε σε κανέναν παρά μόνο στις αξίες μας και στην παρακαταθήκη του παρελθόντος, έχουμε έρθει σε αυτή την προσπάθεια για να δημιουργούμε και να χτίζουμε, όχι για να γκρινιάζουμε, για να καταστρέφουμε, για να μεμψιμοιρούμε και για να μεταφέρουμε γκρίνια. Σας ζητώ να κάνετε τα γραφεία μας εστίες χαράς και δημιουργίας! Με το χαμόγελο σύντροφοι και συντρόφισσες…

Έτσι θα συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Σ’ αυτό θα βάλω πλάτη. Να είμαστε χαρούμενοι για την επόμενη μέρα και της Αριστεράς και της Ελλάδας. Το έχουμε ανάγκη να γελάσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ένα «δημοκρατικό ηλεκτροσόκ». Να περάσει μέσα στις Οργανώσεις μας ένα ζωογόνο ρεύμα. Το ρεύμα της Δημοκρατίας… Αυτό με εμπνέει. Θέλω μετά τις εκλογές να έρθω ξανά εδώ και να βάλουμε μπροστά τις Οργανώσεις. Να κάνουμε εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ειρήνης, πολιτισμού και να καλέσουμε τους φίλους μας σε αυτές. Έτσι καλείς τον κόσμο στην Αριστερά.

Ήταν συγκλονιστικό ότι η πρόταση για το καταστατικό του πρώην προέδρου προέβλεπε την αντικατάσταση των Οργανώσεων και τη μετατροπή τους σε λέσχες φίλων. Δεν έχει αυτό ανάγκη η Ελλάδα. Ενεργούς πολίτες έχει ανάγκη. Γιατί η μοναξιά του καναπέ, της τηλεόρασης και των social media αφήνει κάποιους να κάνουν πάρτι. Και πάρτι κάνει ο κύριος Μητσοτάκης… Κάνει πλιάτσικο επάνω στην περιουσία της Ελλάδας, πλιάτσικο και στη δημόσια και στην ιδιωτική περιουσία. Και εμείς πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και γι’ αυτό είμαι εδώ σήμερα, για να σας πω ότι θα βάλω και εγώ πλάτη για να σηκώσουμε όλοι μαζί ανάστημα. Διεκδικώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη για να μπορέσω να εξασφαλίσω και την επόμενη μέρα και την ενότητα και την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ…»