ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Φάμελλος για Ξυλόκαστρο: «Άλλη μια φωτιά με αυτή την κυβέρνηση σβήνει στη θάλασσα – Υπάρχει θέμα πολιτικών επιλογών»

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την οδύνη μας για τους νεκρούς»

Σ.Φάμελλος για Ξυλόκαστρο: «Άλλη μια φωτιά με αυτή την κυβέρνηση σβήνει στη θάλασσα – Υπάρχει θέμα πολιτικών επιλογών»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος, μιλώντας για το Ξυλόκαστρο τόνισε πώς «άλλη μια φωτιά με αυτή την κυβέρνηση σβήνει στη θάλασσα».

Όπως ανέφερε ο κ. Φάμελλος, «παρότι μπήκαμε στον Οκτώβριο, ξεκινάμε τον μήνα με μία μεγα-πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Μία πυρκαγιά, η οποία ανέπτυξε μέτωπα σε μήκος 30 χλμ. με πολλαπλές επιπτώσεις και δυστυχώς και με θύματα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την οδύνη μας για τους νεκρούς. Αλλά και τη συμπαράστασή μας σε όσους και όσες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στα μέτωπα.

Πρώτη μας υποχρέωση είναι να συμβάλλουμε στο έργο τους. Επαναλαμβάνεται, δυστυχώς, με αυτή την κυβέρνηση το φαινόμενο μία φωτιά να σβήνει στη θάλασσα.

Προφανώς είναι απαραίτητες οι εκκενώσεις των οικισμών και η προστασία των πολιτών, αλλά η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να παραμένει σε ρόλο θεατή. Υπάρχει θέμα πολιτικών επιλογών, ας μην κρυβόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «δύο είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα:

-Η πολιτική πρόληψης δασικών πυρκαγιών, που πρέπει να στοχεύει στον περιορισμό του μεγέθους των πυρκαγιών και αυτό σημαίνει ενίσχυση και πόρους στη Δασική Υπηρεσία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επενδύει στην πρόληψη.

-Ο σχεδιασμός πολιτικής προστασίας και αντιπυρικών μελετών για τον συντονισμό των δυνάμεων κατάσβεσης, για την εξασφάλιση προσβάσεων, υλικοτεχνικής υποδομής, συνεργασίας με Δασική Υπηρεσία και Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός του πεδίου.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, απαξιωμένα επίγεια μέσα και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ. Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσα σε όλα αυτά τη διακοπή απασχόλησης 2.500 εκπαιδευμένων πυροσβεστών σε ένα μήνα!».

«Σήμερα προέχει η κατάσβεση και η ασφάλεια όσων βρίσκονται στην περιοχή. Και φυσικά μετά η αποκατάσταση και των περιουσιών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορεί όμως η χώρα να συνεχίζει αθωράκιστη μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Μια ισχυρή πολιτεία προϋποθέτει πολιτική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.