ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Κασσελάκης προς ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην εσωτερική αντιπολίτευση και «επίθεση» στον Κ.Μητσοτάκη: «Παρακολουθούσε τους πάντες»

«Να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, ατιμώρητο, κρυμμένο από όσα διαπράττει και επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης»

Σ.Κασσελάκης προς ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην εσωτερική αντιπολίτευση και «επίθεση» στον Κ.Μητσοτάκη: «Παρακολουθούσε τους πάντες»

Σε ομιλία του ο Σ.Κασσελάκης, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε μήνυμα ενότητας προς τους βουλευτές του.

«Για να λεγόμαστε σύντροφοι και αυτό να σημαίνει κάτι, πρέπει κόμμα και βουλευτές, αλλά και κάθε διαθέσιμη συμβολή που έρχεται από την κοινωνία, να γίνουμε μια ενιαία και νικηφόρα ομάδα.

Σας καλώ όλους και όλες να γίνετε το παράδειγμα και το υπόδειγμα με τον πλούτο των προτάσεων που θα φέρετε ως τμήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα στο βήμα της Βουλής για να μας ακούσουν όλοι και να πειστούν ότι αξίζουμε την θετική τους ψήφο», ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Να μην αφήσουμε τίποτε αναπάντητο, τίποτε ατιμώρητο, τίποτε κρυμμένο από όσα διαπράττει και επιχειρεί ο κύριος Μητσοτάκης.

Να μη μασήσουμε τα λόγια μας για το κοινωνικό χάσμα και την προκλητική αδικία που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Να ορθώσουμε τείχος αγώνα για την προστασία του κράτους δικαίου που υπονομεύεται με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στις γειτονιές, στα κινήματα, στις κοινωνικές οργανώσεις, όπου χτυπά η καρδιά του λαού και της νεολαία», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Να χαμηλώσουμε τους τόνους στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από μας.

Και να σηκώσουμε τους τόνους απέναντι σε κάθε μέτρο, κάθε βήμα, κάθε πρόκληση, της πολιτικής που εντείνει την κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό, την ανασφάλεια, τους κινδύνους».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης, ενώ καταφέρθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα.

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας απειλείται καθημερινά από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς», ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης, και πρόσθεσε:

«Οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, για μία δίκαιη ανάπτυξη και όχι για τους λίγους.

Για μια δίκαιη ανάπτυξη για τον λαό, κι όχι για τους λίγους και ισχυρούς. Για τα δικαιώματα των ασθενέστερων, των πιο αδύναμων, των αποκλεισμένων».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης διερωτήθηκε: «Υπάρχει ουσιαστική διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας; Ή μήπως υπάρχει ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας;».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα απαράγραπτα δικαιώματα στη μόρφωση, στην υγεία, στην κατοικία, στην ποιότητα ζωής, στην ασφάλεια.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάθε μέρα που περνά πλήττει τη Δημοκρατία και συρρικνώνει τα δικαιώματα. Οδηγεί την κοινωνία στο συμβιβασμό με μια μίζερη πραγματικότητα. Για ένα μέλλον με χαμηλές προσδοκίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, εξήγησε: «Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα όλων σε μια ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και Υγεία. Δημοκρατία για εμάς είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην παιδεία, στη μόρφωση.

Δημοκρατία για εμάς είναι να μπορείς να σχεδιάσεις το μέλλον σου και να μπορείς να έχεις πρόσβαση στην κατοικία. Πού είναι σήμερα το δικαίωμα στη στέγαση;

Με τα ενοίκια να εκτοξεύονται στα ουράνια, και να έχει από πάνω και το θράσος ο κ. Γεωργιάδης να μας λέει ότι αυτό είναι θετικό, γιατί ανεβαίνει η αξία των ακινήτων, και άρα αυξάνεται η περιουσία των ιδιοκτητών.

Δημοκρατία είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αλλά ασφάλεια δεν είναι μόνον η αστυνόμευση. Ασφάλεια είναι να μη φοβούνται οι άνθρωποι να μπουν σε ένα τρένο για να ταξιδεύσουν. Να μη φοβούνται ότι τον χειμώνα θα πνίγονται και θα αποκλείονται, και ότι το καλοκαίρι θα καίγονται.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το δήθεν επιτελικό κράτος του, εγγυάται κάτι τέτοιο; Γιατί εκεί έχουμε φτάσει, δυστυχώς. Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και για τα στοιχειώδη πρέπει να αγωνιζόμαστε και να τα διεκδικούμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών:

«Το μεγάλο, πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, σκάνδαλο είναι αυτό των παρακολουθήσεων. Παρακολουθούσε τους πάντες. Τα ψέματα της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό.

Οι αποκαλύψεις έχουν γίνει αντικείμενο διερεύνησης από την Pega, πρωτοβουλία της δικής μας ευρωομάδας. Και όμως, παρά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, η δικαστική διερεύνηση στη χώρα μας έχει βαλτώσει, γι’ αυτό και επισκέφθηκα την Εισαγγελία για να εκφράσω τις ανησυχίες μας».

«Εμείς τι κάνουμε; Εμείς θα αγωνιστούμε για να χυθεί άπλετο φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών. Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας μέσα και έξω από τη Βουλή, αγώνες για την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η τοποθέτησή μας για το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των διοικήσεων φορέων δημοσίου τομέα».

«Η κυβέρνηση, αντί να εκσυγχρονίσει το δημόσιο και τις υπηρεσίες του, αντί να βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, κάνει business as usual, ασχολείται πώς να κάνει ανενόχλητη κομματικούς διορισμούς».

«Στο νομοσχέδιο της Κεραμέως ο ρόλος του ΑΣΕΠ καθίσταται διακοσμητικός. Μία θέση για το ΑΣΕΠ, έναντι τεσσάρων από την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ελληνικός λαός να το καταλάβει, η δήθεν αξιοκρατία της ΝΔ δίνει μία θέση στο ΑΣΕΠ και τέσσερις στον εαυτό της. Πόση μεγαλύτερη κοροϊδία μπορεί να υπάρχει στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.