ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Συνεχίζεται η μετωπική σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν να δώσουν τα ονόματα όσων αποχώρησαν

Η τροπολογία - «φρένο» των «προεδρικών» στο δημοψήφισμα του Σ.Κασσελακη

Συνεχίζεται η μετωπική σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητούν να δώσουν τα ονόματα όσων αποχώρησαν

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου η σύγκρουση συνεχίζεται με το κόμμα να μοιάζει υπό διάλυση.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας της ιστορικής σημασίας συνεδρίασης στην Κεντρική Επιτροπή συνεχίζονται σήμερα με τοποθετήσεις στελεχών και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα με ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης μέσα σε κλίμα μετωπικής αντιπαράθεσης.

Oι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσαν δύο τροπολογίες-προσθήκες για το κείμενο του σχεδίου.

Στην μία ζητούν «να μην γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος».

Όμως, στην δεύτερη καταφέρονται ξεκάθαρα κατά της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έδωσε χθες διορία επτά ημερών στην Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για τις διαγραφές τεσσάρων στελεχών αλλιώς θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

«Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται» τονίζουν τα έξι προβεβλημένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πηγές από τους αποχωρήσαντες ανέφεραν νωρίτερα ότι τα μέλη, που έφυγαν χθες, είναι 125 και έχουν καταγραφεί με τα ονόματά τους, ενώ κάλεσαν την Κουμουνδούρου να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό όσων έμειναν τελικά και συμμετέχουν στη διαδικασία.

Μέλη από την «Ομπρέλα», από τους «6+6», το δίκτυο Τεμπονέρα και αρκετά μεμονωμένα στελέχη αποχώρησαν την πρώτη μέρα της συνεδρίασης, επειδή το προεδρείο απέρριψε την πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ομάδες συνεδρίασαν για να καθορίσουν τη στάση τους και τα επόμενα βήματά τους, αφού ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους διαφωνούντες και διαμήνυσε πως «είναι η τελευταία φορά που τα εσωκομματικά απασχολούν το κόμμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.