ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Άβουλος μπροστά στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης»

«Καλούμε για πολλοστή φορά την κυβέρνηση να θέσει με σαφήνεια τις απαραίτητες κόκκινες γραμμές έναντι της τουρκικής στρατηγικής κλιμάκωσης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Άβουλος μπροστά στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης»

«Η σημερινή συνάντηση του κ. Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, επιβεβαιώνει την διαπίστωση ότι το έλλειμμα συνεκτικής εθνικής στρατηγικής, η αδιαφανής, «ΙΧ» εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου της δεξιάς κυβέρνησης αποτελούν σοβαρή απειλή για τα εθνικά συμφέροντα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα ακριβώς μετά από την προκλητική τοποθέτηση του τελευταίου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν, παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά:

«Ο Πρωθυπουργός, παρέμεινε για άλλη μια φορά άβουλος και αμήχανος μπροστά στον τουρκικό επεκτατισμό και την προσπάθεια επιβολής του παράνομου και αναθεωρητικού δόγματος της “Γαλάζιας Πατρίδας’’, θέτοντας, με τη συστηματική της υποχωρητικότητα, σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα προκειμένου να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό του αφήγημα των ‘’ήρεμων νερών’’ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Έστω και εάν αυτό διαψεύδεται διαρκώς, με κορυφαία περίπτωση το καλοκαίρι στην περίπτωση του ιταλικού ερευνητικού πλοίου, με την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας έξω από τα χωρικά ύδατα της Κάσου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται, όπως άλλωστε έκανε και ως κυβέρνηση, υπέρ της συνέχισης και διατήρησης του διαλόγου, με σαφείς κόκκινες γραμμές στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και την ειρήνη στην περιοχή, στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής με αρχή, μέση και τέλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε για πολλοστή φορά να κινηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκαταλείποντας την άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, πολιτική των «χλιαρών αντιδράσεων», θέτοντας με σαφήνεια τις απαραίτητες κόκκινες γραμμές έναντι της τουρκικής στρατηγικής κλιμάκωσης και επιθετικής παραβίασης του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.