ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 το πρωί η κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Σ.Κασσελάκη

Πρώτη ήττα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν πέρασε η πρότασή του για φανερή ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 το πρωί η κρίσιμη ψηφοφορία  για την πρόταση μομφής κατά του Σ.Κασσελάκη

Την Κυριακή  από τις 10 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά η μυστική –όπως αποφασίστηκε – ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη που κατέθεσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι «87» με 100 υπογραφές μελών της Κ.Ε του κόμματος.

Την πρόταση στήριξε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας και δήλωσε φυσικά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό, απαιτούνται 148 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής – αλλά σε κάθε περίπτωση οι πολιτικές εντυπώσεις είναι σε βάρος του κ. Κασσελάκη αφού η πρόταση που είχε στηρίξει δηλαδή αυτή της φανερής ψηφοφορίας δεν πέρασε στην Κ.Ε.

Έτσι και εφόσον χάσει την πλειοψηφία της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ η θέση του γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Έτσι αύριο θα στηθούν  κάλπες στο ξενοδοχείο Wyndham στο Μεταξουργείο για την ψηφοφορία επί της προτάσεως μομφής που κατέθεσαν οι «100» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στο νέο επεισόδιο της «μαραθώνιας» και άκρως επεισοδιακής Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, από τους 212 παρόντες, οι 122 ψήφισαν υπέρ της κάλπης, με 86 να τάσσονται υπέρ της φανερής ψηφοφορίας, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά.

Να σημειωθεί ότι ο Σ.Κασσελάκης είχε προτείνει η ψηφοφορία να είναι φανερή.

Συνεπώς η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής θα γίνει με κάλπη, με την εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ να μετρά νίκη επί τη διαδικασίας.

Ενώ  η ώρα έδειχνε λίγο πριν από τις 22:50 το βράδυ του Σαββάτουο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να βγεί από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί.

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε πως «όταν αποφασίσουν, πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, θα επιστρέψω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού τελείωσαν οι ομιλίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία για το αν η… ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι μυστική ή όχι. Αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε τον πρόεδρο του κόμματος, που αποφάσισε να αποχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.