ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα 7 «ολέθρια λάθη» του Σ.Κασσελάκη – Ρεκόρ πολιτικών σφαλμάτων σε 12 μήνες

Δεν είναι κακός, απλά «δεν ξέρει τι του γίνεται»

Τα 7 «ολέθρια λάθη» του Σ.Κασσελάκη – Ρεκόρ πολιτικών σφαλμάτων σε 12 μήνες

«Προχωράμε με τα κριτήρια που ισχύαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου», ανέφερε επίσημη πηγή του κόμματος και εξήγησε ότι «για την υποβολή υποψηφιότητας απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά ο Σ.Κασσελάκης μπορεί να θέσει εκ νέου πρόεδρος και να κερδίσει αλλά τα ολέθρια λάθη που έκανε την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος θα τον ακολουθούν ειδικότερα στην αντιμετώπισή του από την κοινωνία.

Το πρώτο λάθος και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως «εθνικό αυτογκόλ» ήταν είπε το «ψευδοκράτος» των τουρκικών Κατεχόμενων «κρατίδιο» και μάλιστα παρουσία του ναυάρχου Ε.Αποστολάκη σε συνδυασμό με τα περί κοινωνικής θητείας!

Το δεύτερο λάθος του ήταν ότι θεωρήθηκε ο ιδανικός «αυτοφωράκιας» για την παλιά φρουρά και έτσι αρχικά στηρίχθηκε γιατί υπολόγιζαν να του τραβήξουν το χαλί, και ο ίδιος έκανε αρκετά για να τους επιβεβαιώσει όπως η διαρκής ενασχόλησή και επίδειξη πλούτου και ομοφυλοφιλίας αντί να προτείνει λύσεις σε κόμμα και κοινωνία.

Το τρίτο του λάθος ήταν ότι έδωσε πολλά αξιώματα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του που έσυρε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πλήρη απαξίωση και ουσιαστικά στην εκπαραθύρωσή του.

Τέταρτο λάθος ήταν ότι δεν κατάλαβε ποτέ την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πολλές φορές την ίδια σκέψη με τους ψηφοφόρους του κόμματος και αυτό απλά σημαίνει ότι δεν είναι ενός ανδρός αρχή.

Πέμπτο λάθος που χρεώνεται στον διευθυντή του γραφείου του έκπτωτου προέδρου, Μανώλη Καπνισάκη, στον οποίο αρκετοί κασσελακικοί χρεώνουν λανθασμένες κινήσεις στρατηγικής, όπως τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την επιστροφή του με SMS σε αυτή και δίχως να έχει μεσολαβήσει καμία απευθείας επικοινωνία του με τον κ. Κασσελάκη.

Τόσο ο κ. Καπνισάκης, εξάλλου, όσο κι άλλοι στενοί συνεργάτες του πρώην πλέον προέδρου χρεώνονται και τις διαβεβαιώσεις που του έδιναν ως την τελευταία στιγμή πως διέθετε τις απαιτούμενες ψήφους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ακούγεται ολοένα κι εντονότερα η μεγαλύτερη ενεργοποίηση του βουλευτή Επικρατείας, Βαγγέλη Αποστολάκη δίπλα στον κ. Κασσελάκη.

Ως έκτο λάθος είναι ότι αρκετοί χρεώνουν και στον κ. Κασσελάκη χαλαρότητα η οποία στοίχισε, όπως το ότι δεν πήρε ο ίδιος στο τηλέφωνο τα μέλη της Κ.Ε. για να τους κάνει το απαραίτητο «μασάζ»

Έβδομο και ίσως ακόμα μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι άφησε την ίδια Κεντρική Επιτροπή που τον καθαίρεσε (τα μέλη της οποίας είχαν εκλεγεί πριν από τη διάσπαση), ενώ δεν είχαν αναλάβει ποτέ καμία ευθύνη για τη διπλή συντριπτική ήττα του 2023, ενώ μάλιστα παραμένουν ισχυρά και ανέλαβαν να “διορθώσουν” το δήθεν λάθος της κοινωνίας.

Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24-11 και 1-12 και όλα θα δείξουν αν θα αλλάξει κάτι.

Μια ατάκα χθες του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πως «κλείδωσε» το θέμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από το πως απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του κόμματος που τον υποστηρίζουν, στην τελευταία συνομιλία τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης μιλώντας μέσω Skype, μαζί τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», σημαίνοντας την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Πληροφορίες θέλουν αυτή να λαμβάνει χώρα στα τέλη της εβδομάδας και πιθανά με παρέμβαση του κ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναμένεται να εκθέτει τα επιχειρήματά του απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις, ακολουθώντας την οδό της περυσινής του διαδικτυακής εμφάνισης στο στερέωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.