ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

«Τάπα» Π.Σαράκη σε Κ.Βελόπουλο για τα 30 εκατ.ευρώ που πήρε αμοιβή για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Novartis

Ο μοναδικός Έλληνας που έριξε «φως» στο σκάνδαλο - «Τα χρήματα ήταν αμοιβή μου από την αμερικανική δικαιοσύνη γιατί ανάγκασα την Novartis να ομολογήσει»

«Τάπα» Π.Σαράκη σε Κ.Βελόπουλο για τα 30 εκατ.ευρώ που πήρε αμοιβή για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Novartis

Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης στις αναφορές του κ. Βελόπουλου για την αμοιβή των 30 εκατ.ευρώ που έλαβε από την αμερικανική δικαιοσύνη για το ξεσκέπασμα στις ΗΠΑ του σκανδάλου Novartis, από τον ίδιο, ο οποίος είναι και ο μόνος Έλληνας που «στρίμωξε» την Novartis και μάλιστα επί αμερικανικού εδάφους: 

«Η αμοιβή που έλαβα για τις νομικές μου υπηρεσίες για την πολύκροτη υπόθεση Novartis είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική εταιρία Novartis για αθέμιτες πρακτικές.

Θα πρέπει να γνωρίζουν και οι συνάδελφοι μου και η ελληνική κοινωνία ότι τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές φορολογούνται κανονικότατα και έχω αποδώσει και θα αποδώσω εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, δηλαδή επιστρέφω στους Έλληνες πολίτες εκατομμύρια ευρώ.

Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος. Και αν κάποιους αυτό ενοχλεί λυπάμαι πάρα πολύ για αυτούς. 

Εγώ εισήλθα στην πολιτική σκηνή όντας οικονομικά αυτοδύναμος, ώστε να έχω την ελευθερία της έκφρασης και της άποψης. Λυπάμαι, αν εξαιτίας αυτού του λόγου πικραίνεται ο κ. Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος.

Αν θέλετε οποιαδήποτε συζήτηση για την υπόθεση της Νοβάρτις στην αμερικανική δικαιοσύνη και μην συγχέεται την υπόθεση αυτή στην ελληνική δικαιοσύνη όποτε θέλετε είμαι έτοιμος να την κάνουμε. Αν αντέχετε πολύ ευχαρίστως», κατέληξε ο Π.Σαράκης, ο οποίος αποδεικνύεται ο μοναδικός που κατάφερε και ξεσκέπασε τις δωροδοκίες και τον τις αήθεις πρακτικές της Novartis, όταν ολόκληρο το σύστημα στην Ελλάδα συγκάλυπτε το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Π.Σαράκης, o οποίος διατηρεί πάντα χαμηλό προφίλ, για πρώτη φορά επιβεβαίωσε τον ρόλο του στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στήσει η Novartis και επί αμερικανικού εδάφους και την αναγνώριση από τις ίδιες τις ΗΠΑ του ρόλου του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.