Αμετανόητος ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης συνεχίζει να ζητάει τη απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών που δεν θέλουν να καταστήσουν τους εαυτούς τους πειραματόζωα και αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Το ΣτΕ μας έχει πει ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Θα εξεταστούν λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12 και μέχρι τότε θα υπάρξει απόφαση.

Η θέση μου είναι ότι σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ», ανέφερε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που ήταν καλεσμένος.

Ο κ.Πλεύρης είπε πως μέσα στον μήνα θα έρθει η διάταξη για την κατάργηση των προστίμων στους μη εμβολιασμένους.

«Δεν έχει γίνει η αφαίρεση των προστίμων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, γιατί έπρεπε να επεξεργαστούμε κάποια δεδομένα στο υπουργείο Υγείας.

Έρχεται μέσα στον Νοέμβριο η διάταξη, για να έχουμε την κατάργηση των προστίμων. Θα έχουμε το εξής: Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα διαγράφεται το πρόστιμό του κι αν το έχει πληρώσει θα υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού ή επιστροφής».

Αρχικά, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Προσωπικός Γιατρός». «Στον Προσωπικό Βρισκόμαστε σε 4.630.000 εγγραφές, 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα και 1.100.000 ραντεβού να έχουν γίνει. Αυτά έχουν συμβεί μέσα σε τρεις μήνες. Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό 70% έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό», είπε αρχικά.

«Πρόβλημα προφανώς και υπάρχει, κυρίως στο Λεκανοπέδιο, όπου είμαστε στο 52% και σε άλλα σημεία της Ελλάδας όπου με τους ιατρικούς συλλόγους προσπαθούμε να έχουμε πληθώρα γιατρών στο σύστημα. Τα πρόστιμα δεν θα ισχύουν, το λέμε να το γνωρίζουν οι πολίτες. Η επιβάρυνση θα υπάρξει μόνο όταν η κάλυψη θα φτάσει σε ένα σημείο ικανό.

Προβλήματα και στα πρώτα ραντεβού θα υπάρξουν, είναι λογικό, γιατί είναι η πρώτη επαφή. Σε έναν μήνα, όπως σας είπα, έγιναν 1.100.000 ραντεβού. Θα υπάρξουν επιπλέον κίνητρα, γιατί οι γιατροί είναι σε μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί μόλις τρεις μήνες. Η προηγούμενη προσπάθεια έγινε από τον κ. Ξανθό και σε τέσσερα χρόνια είχε περίπου 1 εκατ. πολίτες και 600-700 γιατρούς. Ο θεσμός μπαίνει σε ράγες και χρειάζεται χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό, κι εκεί συμφωνούν όλα τα κόμματα, η παρουσία ενός δωρεάν γιατρού», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ότι οι μισοί πολίτες δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν και ακόμα χειρότερα αν μένουν στην Ραφήνα πρέπειν να πάνε στις Σπέτσες δεν ανέφερε καθόλου….