ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πολιτική «θύελλα» για τις «προειδοποιήσεις» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου κατά εκδοτών και δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική

Του ζητείται πλέον επισήμως να παραιτηθεί

Πολιτική «θύελλα» για τις «προειδοποιήσεις» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου κατά εκδοτών και δημοσιογράφων που του ασκούν κριτική

«Δηλητηριασμένο» πλήρως εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκου, με τις οποίες προειδοποιεί-απειλεί δημοσιογράφους και εκδότες που τον κατακρίνουν ότι «δεν έκανε την δουλειά του» στο ζήτημα των υποκλοπών με… φορολογικούς ελέγχους, καλύπτοντας έτσι την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.

Οι αντιδράσεις ειδικότερα από πολιτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σφοδρές.

Να σημειώσουμε ότι ο Ι.Ντογιάκος μίλησε για εκδότες που κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο βάσει του οποίου έγιναν εκδότες, προειδοποιώντας τους με φορολογικούς ελέγχους.

Έτσι πολλά ήταν σήμερα τα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις πολιτικών κατά των λεγομένων του εισαγγελέα που ευθέως ζητούν την παραίτησή του.

Αναφέρει σήμερα ο Κ.Βαξεβάνης στο documento σε άρθρο με τίτλο: “Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να θυμίζει μέλη της Cosa Nostra”

“Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, δεν χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός, προοδευτικός, νομικά καταρτισμένος ή ελλειμματικός . Οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορούν να αποδοθούν και να λειτουργούν στη Δημοκρατία. Ο κύριος Ντογιάκος , έχει θέσει τον εαυτό του έξω από το πλαίσιο της Δημοκρατικής λειτουργίας που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος της Δικαιοσύνης. Αποδεικνύεται ως θιασώτης του χουντικού Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνου Κόλλια και επιχειρεί να διαμορφώσει και τη Δικαστική εξουσία στα αντιδημοκρατικά του μέτρα.

Ο Ντογιάκος όχι μόνο επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο Κόλλιας με την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη) αλλά εξέφρασε δημόσια θέσεις που απειλούν το Κράτος Δικαίου . Απείλησε δημόσια εφημερίδες που του έχουν ασκήσει κριτική ότι θα πρέπει να ελεγχθούν φορολογικά (προφανώς για να συνετιστούν κατά τα πρότυπα Κόλλια πάντα) και υπονόησε ότι οι νόμοι που αφορούν τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα δεν είναι όσο πρέπει τιμωρητικοί αφού τελικώς επιτρέπουν την ελευθερία της κρίσης.

Ο απόψεις του Ντογιάκου δεν είναι συμβατές με το αξίωμά του και τη Δημοκρατία. Δημόσιες απειλές σε Μέσα ενημέρωσης διατυπώνονται σε χώρες όπως η Κολομβία και το Μεξικό. Στην Ελλάδα αυτές οι πρακτικές τερματίστηκαν με την πτώση της Χούντας και δεν μπορούν να επανέλθουν επειδή κάθε Ντογιάκος θεωρεί ότι έχει την εξουσία της επιβολής και της της εκδικητικής τιμωρίας. Έχει τελειώσει επίσης η εποχή που ο Ντογιάκος, διέταζε να συλληφθεί ο Τζίμης Πανούσης γιατί έκανε σάτιρα ,που κατ αυτόν, προσέβαλε τα χρηστά ήθη. Ακόμη και αν οι Ντογιάκοι είναι αποδεκτοί από ομοίους τους στη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί από τους δημοκρατικούς πολίτες.

Ο Ντογιάκος πρέπει να παραιτηθεί από Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γιατί απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ως σύστημα ποταπών προσωπικών διαθέσεων και θεωρεί νομιμότητα την τιμωρία των ιδεών και όχι του εγκλήματος. Θέλει να μετατρέψει τα δικαστήρια σε στρατοδικεία που θα τιμωρούν όσους δεν συμμορφώνονται με τας υποδείξεις. Ο Ντογιάκος εγκληματεί απέναντι στην ίδια τη Δικαιοσύνη και το κράτος Δικαίου και πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά γιατί οι απόψεις που εκφράζει δεν υπηρετούν τις δημοκρατικές αρχές.

Έχει κάθε δικαίωμα να οραματίζεται τον εαυτό του σε ρόλο Κόλλια, αλλά εμείς θέλουμε τους Εισαγγελείς σε ρόλο Βέλγου Εισαγγελέα. Τα υπόλοιπα για τον κύριο Ντογιάκο σύντομα.

ΥΓ: Κύριε Ντογιάκο σε ό,τι με αφορά, μόλις τελείωσε ο φορολογικός έλεγχος που είχε διατάξει το καθεστώς Μητσοτάκη με ανώνυμες επιστολές και όπως δεν μπορείτε ίσως να αντιληφθείτε γιατί σκέφτεστε διαφορετικά, δεν βρέθηκε τίποτα. Οπότε ατυχήσατε. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη οι επιλογές της εξορίας ή του εκτελεστικού αποσπάσματος.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π.Πολάκης:

Για χουντική στάση έναντι των ΜΜΕ που “δεν κάθονται φρόνιμα” κατηγόρησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας πως οι συστάσεις του προς τις φορολογικές αρχές να διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους στους εκδότες συγκεκριμένων ΜΜΕ είναι αντιθεσμικές.

Επισημαίνει δε την κλιμάκωση στην στάση και τις ενέργειας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επισημαίνοντας ότι «μέχρι προχθές ήσουν ένας ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ Εισαγγελέας που προσποιούταν ότι δεν έβλεπε την κατάλυση του συντάγματος και των νόμων από την εκτελεστική εξουσία…και προχθές απέδειξες ότι είσαι ΜΕΡΟΣ της συνταγματικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ, προσπαθώντας να παρεμποδίσεις τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote για τον Τέλογλου και τον Κύρτσο…».

H ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΙΣΙΔΩΡΟ ΝΤΟΓΙΑΚΟ:

– Μέχρι προχθές ήσουν ένας ΟΛΙΓΙΣΤΟΣ Εισαγγελέας που προσποιούταν ότι δεν έβλεπε την κατάλυση του συντάγματος και των νόμων από την εκτελεστική εξουσία…

– Προχθές απέδειξες ότι είσαι ΜΕΡΟΣ της συνταγματικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ, προσπαθώντας να παρεμποδίσεις τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote για τον Τέλογλου και τον Κύρτσο…

– Σήμερα με τη χουντική στάση σου έναντι των ΜΜΕ που δεν “κάθονται φρόνιμα” και με τις αντιθεσμικές συστάσεις σου προς τις Φορολογικές Αρχές να διενεργήσουν εκτεταμένους ελέγχους στους εκδότες συγκεκριμένων ΜΜΕ (φωτό 1-2-3) έδειξες ότι πλέον βρίσκεσαι ΕΚΤΟΣ συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας…

ΥΓ1: Οι συγκεκριμένοι εκδότες, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένους ελέγχους και βρέθηκαν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ!
Μπορείς να μας διαβεβαιώσεις ότι τόσο εσύ όσο και άλλοι “αδιευκρίνιστοι” Εισαγγελείς θα βρεθείτε το ίδιο καθαροί σε ανάλογους ελέγχους;;;
ΥΓ2: Έκκληση προς όλους τους έντιμους Δικαστές και Εισαγγελείς: προχωρήστε σε ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ πριν να είναι αργά…

Παυλος Πολακης
Αναπλ Τομεάρχης Διαφάνειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τέλος και ο Γ.Ραγκούσης αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για το ζήτημα υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι για αντίστοιχες κριτικές δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη κατά δικαστικών λειτουργών δεν είχε πάρει αντίστοιχη θέση.

Στην ωμή παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη στο έργο της δικαιοσύνης με τη δήλωσή του από το βήμα του βουλής ότι «πρέπει να μπει η Τουλουπάκη φυλακή» και στην. σιωπή του Ισίδωρου Ντογιάκου επ’ αυτού αναφέρεται σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, διερωτώμενος εάν «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, εκτός από απειλές κατά των ΜΜΕ που αποκαλύπτουν τις υποκλοπές και τη συνταγματική εκτροπή Μητσοτάκη, μήπως έχει κάτι να πει για αυτήν την ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου».

Προσθέτει δε: «Είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή, μεσούσης της δίκης, μια τέτοια παρέμβαση, παραβίαση της βασικότερης αρχής του κράτους δικαίου, από τον εν ενέργεια Υπουργό και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προχθές δήλωσε απροκάλυπτα στη Βουλή : «ότι πρέπει να μπει η Τουλουπάκη φυλακή, το λέω και σήμερα»;

Απευθυνόμενος επίσης προς τις δικαστικές ενώσεις διερωτάται εάν κρίνουν απαραίτητο να τοποθετηθούν.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι «τα ΜΜΕ που επικρίνουν τις καθυστερήσεις και τους χειρισμούς των εισαγγελικών αρχών, που συγκρίνουν την Ελλάδα με το Βέλγιο, είναι αυτά που αποκαλύπτουν στοιχεία για τις υποκλοπές και την αντιδημοκρατική εκτροπή Μητσοτάκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.